8.4 C
Zagreb
6.8 C
Zürich
11.5 C
New York
15.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Hrvatsko voće i povrće može se kupiti i u Švicarskoj

Putujući u ljeto 2015. dolinom Neretve, kad je imala mogućnost posjetiti plantaže mandarina, Dunji Turković prošla je kroz glavu zamisao: Zašto ne pokušati ponuditi švicarskom tržištu hrvatske mandarine?

U razgovoru sa svojim članovima obitelji, odlučili su tu zamisao provesti u djelo. U jesen 2015. tri puta tjedno stizale su autobusom pošiljke mandarina iz Hrvatske. Dunja ih je ponudila u krugu prijatelja i poznanika, te prodala bez ikakvog marketinga oko tonu mandarina. To joj je bila motivacija otvoriti tvrtku za uvoz i prodaju hrvatskih proizvoda koji se na švicarskom tržištu ne mogu pronaći.

Krajem ožujka njezina je tvrtka „ Fein und Frisch“ zaživjela.

Naizmjenično svaki tjedan, petkom ili subotom, ovi se proizvodi mogu kupiti u Neuhausenu, na tržnici Platz für Alli, gdje se uz Dunju mogu susresti i njezini članovi obitelji koji ju u ovom poslu podržavaju.

Na štandu se mogu kupiti mandarine, limun, šipak, smokve, lubenice, dinje, ogulinski kupus. Uz to, nudi se maslinovo ulje, med, orasi, sušene smokve, bijeli luk i kiseli kupus. Neki su proizvodi sezonski, neki se mogu kupiti cijelu godinu. Za one koji nisu u mogućnosti, posjetiti štand, nudi se i besplatna dostava. Posebna ponuda je Karotić, pasta od mrkve koju Dunja priprema po starom bakinom receptu. Uz sve te hrvatske proizvode, mogu se kupiti i sadnice limuna, mandarine, masline i smokve.

Tijekom tjedna, proizvodi se mogu kupiti na adresi Winkelriedstrasse 9 u Schaffhausenu. Sve informacije o proizvodima, cijena, kontakt i ponuda može se pronaći na stranici Fein und Frisch 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije