Izložba fotografija prirodne i kulturne baštine Hrvatske u generalnom konzulatu RH u ZÜRICHU

Uoči Dana neovisnosti u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu, u petak 07. listopada 2016. otvorena je izložba fotografija Foto kluba Sloboda iz Varaždina i Fotokluba Split.

Organizator izložbe pod nazivom „Prirodna i kulturna baština Hrvatske“ je Foto klub Sloboda. U suradnji s generalnim konzulom Slobodanom Mikacom i Foto klubom Split izloženo je 30 fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine Hrvatske.

Nastupom mlade hrvatske umjetnice Sarah Fleten koja je na flauti odsvirala himnu Republike Hrvatske počeo je službeni dio izložbe.

Međunarodne uzvanike i posjetitelje koji su nazočili otvaranju pozdravio je generalni konzul Slobodan Mikac. „Ova izložba kroz fotografije spaja hrvatski sjever i jug.  Oba dva kraja su lijepa, a različitost ih čini zanimljivima“, bile su između ostalog njegove riječi. Čestitao je Hrvaticama i Hrvatima Dan neovisnosti i zamolio za minutu šutnje za sve one kojih više nema.

„Možda ova izložba inspirira posjetitelje da posjete lijepu našu domovinu“,  rekao je i zahvalio umjetnicima koji su za ovu prigodu doputovali iz domovine.

Jedan od umjetnika, Željko Hajdinjak predstavio je foto klubove i zahvalio konzulu na podršci da se ova izložba održi u Švicarskoj.

„Foto klub Sloboda iz Varaždina i Foto klub Split ubrajaju se među starije u Hrvatskoj i posjeduju bogat arhiv“, naglasio je i rekao da će izložba u Zürichu trajati više mjeseci.

Nakon još jednog nastupa mlade umjetnice, posjetitelji su na priređenom domjenku uz ugodne razgovore s umjetnicima i domaćinima imali priliku degustirati ukusne hrvatske proizvode.