13.6 C
Zagreb
9.7 C
Zürich
-0.6 C
New York
24.6 C
Buenos Aires
16.9 C
Melbourne
Četvrtak, 29 veljače 2024
spot_img

Mlinarovi proizvodi i u Švicarskoj

Samo jedna ulica dijeli kolodvor Emmenbrücke, mjesto u predgrađu Luzerna od novootvorenog Mlinar Caffe-a.

Baloni žute i plave boje naznačili su da se slavi nešto već dugo očekivano. Simbol iznad ulaznih vrata navješćuje da se unutra radi svim snagama – ali najviše srcem. Potvrda slijedi pri samom ulasku gdje nasmijana lica očekuju goste iz bogate ponude raznih Mlinarovih svježih proizvoda.

Odmah postaje jasno: Ako negdje odgovara  izreka “nema što nema”, onda je to na ovom mjestu. Od slatkih kolača i torti, preko toplih bureka raznih punjenja, sve do pizza i svježeg kruha – što srce poželi, to se može i naći.

Za ljubitelje pečenog mesa, Mlinar Caffe nudi i klasične švicarske specijalite, kao što su “Poulet im Chörbli” (čitavo pile u košarici) i pečena krilca.

Dodatak “Caffe” na ulazu već daje do znanja da se ne radi o klasičnoj pekarnici. Nekoliko koraka od izloženog, mirisnog peciva, veoma atraktivni ambijent privlači goste da na trenutke zaborave na brige i zadatke te da se opuste uz neki topli ili hladni napitak, nude se i doručak, ručak ili večera.
Pa kad se, kao kod nas Hrvata uobičajeno, skupi “škvadra”, onda veselje može potrajati i nekoliko sati.

Mlinar Caffe u Emmenbrücke-u  premijera je ovakve ponude u Švicarskoj. No ime “Mlinar” već je poznato od daleke 1903. godine.

Ovaj pekarski lanac u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj već zapošljava 1’900 vrijednih ljudi. Prošle godine je na Marienplatzu u Münchenu otvorena i prva filijala u Njemačkoj.

Projekt u ovom švicarskom gradiću nadomak Luzerna omogućili su naš hrvatski nogometaš u redovima FC Luzerna, Tomislav Puljić kao suvlasnik, i Marko Andrijanic. Kao vlasnik firme AGRAM AG, Marko Andrijanić se već 25 godina bavi uvozom domaćih proizvoda, pri čemu je stekao vrlo vrijedno iskustvo i brojna poznanstva širom Švicarske, i u širem inozemstvu. Ta činjenica mu je i bila glavni poticaj da skupa s Tomislavom Puljićem ostvari ovaj projekt.  Isto to iskustvo i sva poznanstva Marka Andrijanića biti će zasigurno i od značajne koristi menadžeru Nesi Todiću i sinu Dominiku Andrijaniću, koji skupa vode filijalu u Emmenbrücke-u i njenih osmero djelatnika.

No, ova prva filijala u Švicarskoj nije kraj priče. Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sa srcem i trudom ostvarivi. Tako je naime planirano pod firmom “Mlinar Schweiz” u naredne četiri godine otvoriti još 20 filijala širom zemlje. Pri tome im želimo puno uspjeha!

Preporučujemo svakome da si uzme vremena i svrati u Mlinar Caffe u Emmenbrücke-u i uživa u mirnom, privlačnom ambijentu. Moguće je to od ponedjeljka do subote, od 6 do 21 sati, a nedjeljom od 7 do 12 sati. Svi koji se ne nalaze u blizini, a žele uživati u krasnim Mlinarovim proizvodima, mogu naravno iste i naručiti.

Sve ostale informacije pruža stranica https://www.facebook.com/mlinar.ch/?fref=ts.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije