9.4 C
Zagreb
6.7 C
Zürich
5.6 C
New York
14.9 C
Buenos Aires
16.2 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Dalmatinska noć s Oliverom i Lidijom Bačić u Schlierenu

HNK „Hajduk“ Zürich i CroNight organizacija zajedničkim su snagama organizirali dalmatinsku večer koja se održala u subotu, 26.11. u Sporthalle Unterrohr u Schlierenu.

Prije početka dugo najavljivanog koncerta poznatih dalmatinskih zvijezda Olivera Dragojevića i Lidije Bačić, za ugodnu dobrodošlicu pobrinuo se mlad i perspektivan tamburaški sastav „Indigo“ iz Luzerna. Ovaj sastav je svirao kao predgrupa već brojnim velikim imenima hrvatske estrade. Pitali smo ih koliko im to znači budući su u ovom sastavu tek godinu dana na što su nam odgovorili kako im laska povjerenje organizatora koji su im pružili priliku da se dokažu i dođu do šire publike. Također, kažu kako nisu nervozni zbog nastupa prije renomiranih hrvatskih pjevača, ali osjećaju visoku dozu ponosa zbog toga.

Odmah iza 22 sata na scenu je stupio vidno raspoložen i opušten Oliver Dragojević u pratnji banda „Dupini“ iz Splita. Oliver je ljubazno pozdravio sve prisutne te naglasio kako je on već dugo godina na sceni i kako duguje onima koji njegov rad prate sve ove godine, otpjevati svoje  najveće hitove. Svirao je i pjevao vrlo opušteno u izravnoj interakciji s publikom. Na opće oduševljenje publike svirale su se pjesme koje je publika željela. Cijeli nastup je izgledao vrlo intimno, kao da su se stari prijatelji sreli u Dalmaciji i zapjevali za vlastiti gušt što je Oliver i potvrdio kada je rekao da se u Švicarskoj osjeća kao da je došao doma. Za sebe kaže da on nije spektakularan pjevač, već da on u svojim pjesmama nosi romantiku, nježnu ljubav  i Mediteran. Zapjevao je i neke poznate dalmatinske hitove koje je publika zdušno prihvatila i pjevala u glas zajedno s njim.

Nakon nježnih i emotivnih Oliverovih izvedbi, pozornicu je zauzela atraktivna Lidija Bačić koja je svojim stasom, glasom ali i energijom rasplesala i raspjevala cijelu dvoranu. Nizala je vlastite ali i hitove drugih poznatih pjevača. Istaknula je kako ovo nije prvi put da nastupa u Švicarskoj, ali joj je izrazito drago pjevati baš Dalmatincima koji ovdje žive. Posebno je veseli kombinacija s Oliverom jer su njih dvoje oboje s Korčule i vrlo joj je zanimljivo pjevati zajedno s njim. Atmosfera na koncertu je bila vesela, energija je prštala i na pozornici i u publici. Lidija priznaje da je oduševljena atmosferom i dočekom te kaže:  „Pozovite me još koji put.“

Posebno oduševljenje kod publike izazvao je ponovni dolazak „Delfina“ i Olivera na pozornicu. Ovoga puta nešto bržim ritmovima i Oliver je rasplesao posjetitelje. Publika je pjevala iz sveg glasa i uživala u programu koji im je Oliver prezentirao, a kada je pokušao sići s pozornice okružili su ga obožavatelji u želji da se slikaju s njim – legendom Dalmacije i Hrvatske glazbe.

Uskoro se na pozornicu vratila i Lidija Bačić koja je uspjela na ples pozvati one najizdržljivije posjetitelje ove večeri. U veselom raspoloženju završio je ovaj veliki dalmatinski događaj koji će se u sjećanju Dalmatinaca i svih ostalih posjetitelja još dugo pamtiti.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije