Božićna čarolija u našem glavnom gradu

Ako se pitate koji Božićni sajam posjetiti – preporučujemo da posjetite Zagreb –  koji je 2015. ponio titulu najljepšeg Božićnog sajma u Europi.

Znamo da neki gradovi nude stoljetnu tradiciju Božićnih sajmova, no Zagreb nudi, ako ne dugogodišnju tradiciju, onda svakako jako zanimljiv i raznolik sadržaj.

Bez obzira, hoćete li Zagrebom prošetati tokom radnog dana ili vikendom, užitak će vam pružiti mnogobrojni štandovi sa prekrasnim rukotvorinama. Zasigurno će se na nekom od njih pronaći poklon za sve vama drage osobe koje oko sebe imate.

Uz štandove koji nude suvenire ili kulinarsku ponudu, na Trgu Bana Jelačića nalazi se pozornica na kojoj nastupaju razni umjetnici i izvođači, ponajprije tokom vikenda i na večer.

Dok šetate kroz ulice grada i zastanete na nekom od štandova, susrest će te se sa ljubaznim sunarodnjacima iz svih djelova domovine. Ponuditi će vam se na kušanje različiti, za neke krajeve tipični kulinarski proizvodi; od ličkih čvaraka, preko drniškog pršuta, slavonskog kulena, domaćih kobasica sa svih strana, do kuhanog bijelog ili crnog vina, domaćih likera, tople čokolade i mnogih drugih delicija.

Poseban ugođaj pronaći će te na Zrinjevcu gdje se također, kao na glavnom Trgu, nudi zabavni program. U večernjim satima ovdje nastupaju razni izvođači, grupe, umjetnici, dj-i… Kad se od Zrinjevca uputite prema glavnom kolodvoru, u susret će vam najvjerojatnije doći Rudolf sa crvenim nosom koji na ulazu u zabavni ledeni park čeka djecu. Klizalište je već ovih dana bilo veoma dobro posjećeno, tako da se roditeljima s mlađom djecom preporučuje posjetu prilagoditi i doći tokom radnog dana jer će tako izbjeći dugo čekanje.

Nemoguće je nabrojati sve ono što nikako nebi smjeli propustiti – posjetite fotogaleriju koja će najbolje prenijeti prekrasne utiske Adventa u Zagrebu i koja će vas zasigurno ponukati da i vi navratite.

Tko ne planira putovati, može učestvovati i dati svoj glas najljepšoj Božićnoj destinaciji: www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/