Adventska večer Hrvatskog kulturnog kluba i HKUD-a S.S.Kranjčević

Tradicionalna adventska večer Hrvatskog kulturnog kluba iz Badena i HKUD-a Silvije Strahimir Kranjčević iz Züricha održala se u petak, 09. prosinca 2016. u Spreitenbachu.

Posjetitelje je na ulazu dočekala  kapljica za zagrijavanje i apero – ukusno pripremljena kulinarska ponuda domaćih specijaliteta. Za ovu priliku prigodno ukrašena dvorana i bogata tombola iskazivali su da je u pripremu ove večeri uloženo mnogo ljubavi i truda.

Ispred HKK goste je pozdravio Georg Foglar, uputivši posebnu dobrodošlicu supruzi veleposlanika RH u Švicarskoj, Zvjezdani Heini. U svom govoru zahvalio je vrijednim pomagačima koji su pripremili večeru i kolače istaknuvši jedno ime – Maricu Ivačić, te najavio tombolu koja je nudila vrijedne nagrade.

Predsjednik HKUD-a „S.S. Kranjčević“, Stjepan Drozdek u svom je govoru zahvalio Klubu na dobroj dugogodišnjoj suradnji. Zahvalio je pokretaču ovih adventskih večeri, Zvonimiru Mitru koji je ove godine prvi put nazočio kao „običan gost“ i svima poželio dobru zabavu.

Riječ je pripala voditelju HKUD-a, Pavi Medvedu koji je prenio Božićnu poruku – poruku mira iz Betlehema koja je i danas aktualna. „Različiti smo.  Da bi takvo društvo opstalo potrebno nam je poštovanje prema onima koji su drugačiji od nas. Božić je blagdan civilizacije, Božiću se raduju svi – mali i veliki“, rekao je između ostalog Medved. Uz želje da Božić svima bude blagoslovljen, zahvalio je članovima društva, u prvom redu mnogobrojnim mladima koji uz sve obveze koje imaju, ulažu svoje vrijeme i ljubav u društvo i time njeguju hrvatsko kulturno blago.

Pozornica je pripala folklorašima koji su u prvom nastupu prikazali Bunjevac.

Slijedila je ukusno pripremljena večera i gosti su mogli uživati u tradicionalnom bakalaru i sarmi. Nakon večere folkloraši su prikazali splet slavonskih plesova, što je kod nekih nazočnih probudilo želju da i sami zaplešu. Uz kavu i kolače druženje se nastavilo do sitnih sati.

Autor:

Ruža Studer