5 C
Zagreb
2.7 C
Zürich
9.1 C
New York
19.7 C
Buenos Aires
24.6 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Održana tradicionalna, 19. Slavonska večer u Baaru

Pod motom  „Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje“,  10.12.2016. godine, održana je još jedna, nezaboravna slavonska večer u organizaciji udruge Slavonac Zug 97 iz Baara.

Da će i ova zabava biti uspješna , garantirala je i sama najava Tamburaškog sastava Vranac iz Hrvatske, koji su bili zaduženi za atmosferu i štimung na ovoj večeri.

U  velebnoj Gemeindesaal u Baaru, u kojoj se popunilo svih 350 sjedećih mjesta,  skupilo se  „čeljadi“ iz svih krajeva Švicarske – ljubitelja tamburica i slavonskih običaja kao i dobro nam znanih njihovih delicija.

Vrijedni Slavonci udruge i ovaj su put pripremili aperitiv za sve posjetitelje  večeri koja je počela već od 18.00 sati u predvorju Gemeindesaal Baar. No to je bilo tek  lagano „zagrijavanje“ za ono što je slijedilo.

Večer je tradicionalno počela molitvom i hrvatskom himnom, nastavak posluženom ukusnom večerom,  uz milozvučne taktove tamburica i melodija koje „vraćaju“ rodnom kraju.

Uz dobru hranu i muziku nastavilo se i lagano zagrijavanje atmosfere na plesnom podiju, koja je u ponoćnim satima dostigla vrhunac plesovima i pjesmama svih žanrova iz  „Lijepe naše“.

Svi prisutni imali su tokom večeri mogućnosti kupiti i originalne  slavonske suvenire, bilo za osobnu uspomenu  na ovu  slavonsku večer ili kao zgodan poklon najmilijima u nadolazećim blagdanima .

Da ova dugogodišnja tradicija Slavonaca iz Zuga ima i nastavak, govori i sama uzrečica s početka teksta,  njihovom motu udruge  „…..čuvat ćemo tvoje običaje“,  koja najavljuje sljedeću, jubilarnu 20. Slavonsku večer… dogodine.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije