6 C
Zagreb
4.2 C
Zürich
19.6 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
25.4 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Župa St. Peter iz Schaffhausena uljepšala djeci i djelatnicima Centra «Duga» u Novom Travniku Božić

Već dvije godine, župa St. Peter iz Schaffhausena financijski potpomaže Centar “Duga” u Novom Travniku.

Ove godine donacijom će se kupiti stepenice koje su potrebne za razvoj motorike i koordinaciju pokreta. Uz to, već je nabavljena prijeko potrebna sušilica za veš, dok će se dio donacije utrošiti za uplatu korištenja zatvorenih bazena na koji korisnici idu u posljednjih godinu dana.

Župa St. Peter ovaj je projekt odabrala nakon dugogodišnjeg financiranja jednog projekta u Indiji. U ovoj župi već više desetljeća udomljeni su i Hrvati koji žive na području Schaffhausena i okolice. Prijedlog koji je prije tri godine dao jedan član župnog vijeća, bio je da se potraži projekt vezan uz Hrvate koji žive na području Bosne i Hercegovine. Zadatak je preuzela članica župnog vijeća i predstavnica HKUD-a „Fala“.

Nakon susreta s ravnateljicom Centra „Duga“, Sonjom Nikolić Jurišić u svibnju 2014. godine, projekt koji je predstavljen članovima župnog vijeća jednoglasno je prihvaćen. U njemu učestvuju uz župno vijeće pojedine zajednice župe, ministranti i vjernici. Zajednica žena svake godine uplati 500.00 SFr. i tim je najveći donator ovog projekta.

Prijateljima iz Schaffhausena iz Duge su ovih dana stigle riječi zahvale i čestitke za nadolazeće blagdane. S nadom da će se projektu priključiti i drugi te time pomoći da se ostvari i krajnji cilj – projekt naselja „Duga“, župa St. Peter i dalje će svojom potporom korisnicima centra uljepšavati njihovu svakodnevicu.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije