7.5 C
Zagreb
6.4 C
Zürich
4.1 C
New York
24.2 C
Buenos Aires
21.7 C
Melbourne
Nedjelja, 25 veljače 2024
spot_img

Informativna tribina Livanjskih zajednica u Münchenu

U prostorijama župe svetog Pavla u Münchenu održala se 25.02.2017. informativna tribina Livanjske zajednice Frankfurt i Livanjske zajednice Zürich.

Cilj ove informativne tribine bio je predstaviti Livnjacima u Münchenu rad i djelovanje ovih Livanjskih udruga u proteklom razdoblju, te potaknuti Livnjake na području Münchena i cijele Bavarske na okupljanje Livnjaka u udrugu.

Prva se predstavila LZ iz Frankfurta i detaljno prestavila svoje projekte u proteklom razdoblju te projekte za buduće djelovanje udruge. Iz prezentacije je proizišla kvalitetna organizacija projekata i humanitarno djelovanje LZ.  Također, postignuti su odlični rezultati integracijom udruge u Njemačko društvo. Prezentaciju su vodili predsjednik udruge Pavo Badrov te član UO Petar Ćosić.

Zatim se prestavila LZ iz Züricha koju je vodio njen predsjednik Jozo Dalić. U kratkim crtama predstavio je osmogodišnje djelovanje LZ u Švicarskoj. Naglasio je važnost okupljanja Livnjaka te zajedničko djelovanje svih registriranih udruga. Uz to, Dalić je izvjestio okupljeni skup o pokretanju inicijative i osnivanju ureda za dijasporu u Livnu i HBŽ.

Na samom skupu izražena je ogromna želja za osnivanjem i registriranjem Livanjske zajednice u Münchenu i Bavarskoj. Osnovati će se inicijalni odbor i pripremiti potrebna dokumentacija za registraciju udruge.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani Livnjaci s područja Münchena i Bavarske da se uključe u osnivački odbor i na taj način daju svoj doprinos u osnivanju Livanjske zajednice München.

Kontaktne informacije:

Livanjska zajednica Zürich                    Livanjska zajednica Frankfurt
Predsjednik Jozo Dalić                              Predsjednik Pavo Badrov
www.livanjskazajednica.ch                        www.livanjskazajednica.de

POVEZANI ČLANCI

Najnovije