Odigrane četvrtfinale utakmica u malom nogometu NLA u organizaciji MNK Croatia 97

MNK Croatia 97 iz Appenzella ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog djelovanja.

Croatia je ostavila dubok trag u malom nogometu u Švicarskoj i Europi i jedini je hrvatski klub koji je u Švicarskoj osvojio naslov prvaka u malom nogometu u najjačoj ligi 2009./2010. godine i viceprvaka u sezoni 2011/2012.

U nedjelju, 26. veljače 2017. nisu bili aktivni na terenu, ovaj put bili su organizatori i domaćini četvrtfinalnih utakmica nacionalne lige A.

Mali nogomet oduševljava dinamikom, mnogi klubovi u svojim redovima imaju različite nacije te se na tribinama i terenu često nenadano mogu susresti poznata lica. Tako smo u redovima FC Weinfelden-Bürglen Futsal prepoznali mladog Hrvata Denisa Mlinarića.

U polufinale Denisova ekipa na žalost nije prošla, no gledatelje su oduševili svojim dobrim nastupom.

Iskoristili smo priliku u stankama između utakmica za razgovor s predsjednikom MNK Croatia Draganom Jurkićem.

Kao i mnoge ostale hrvatske udruge u Švicarskoj, klub je 20 godina preživio zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca. Kad se uzme u obzir zemljopisni položaj Appenzella, jasno je da je klub sve ove godine uspio ovako uspješno djelovati zahvaljujući igračima iz šireg područja.

„Želimo ovu jubilarnu godinu obilježiti na poseban način“, rekao je Jurkić. „U planu je međunarodni turnir na koji ćemo pozvati goste iz domovine. Velika podrška klubu su članovi obitelji i prijatelji bez kojih bi se teško organizirao ovakav cjelodnevni program“, naglasio je i izrazio zahvalnost svima koji su tu kad ih klub treba. Uz prvu, MNK Croatia 97 ima i drugu momčad koja trenutno igra u nacionalnoj ligi B. Svoju podršku klubu izrazio je u budućem radu i planiranom obilježavanju jubilarne obljetnice, dugogodišnji prijatelj kluba Josip Rekeće.

MNK Croatia 97 ove se sezone pronalazi u sredini tabele premijer lige. S malim pojačanjem zasigurno bi ostvarili bolje rezultate.

Rezultati polufinala
FC Peseux Comète – FC Uetendorf
6 : 11
Salines Futsal – FC Deportivo Futsal
4 : 13
FC Weinfelden Bürglen Futsal – FC Semailles
3 : 5
New Team Futsal – Friends United
9 : 8