6.6 C
Zagreb
3.9 C
Zürich
9.2 C
New York
16.9 C
Buenos Aires
21 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Hrvatski klub ADRIJA DITZINGEN proslavio 25 godina djelovanja

Povodom 25 godina aktivnog djelovanja, hrvatski klub Adrija Ditzingen (Njemačka) organizirao je veliku proslavu. Predivnu dvoranu Stadthalle Ditzingen 18.ožujka 2017. posjetio je veliki broj Hrvata koji su zajedno s Adrijom došli proslaviti njihov jubilej.

Programom je cijelo vrijeme koordinirao Dražen Bolješić, a najupečatljiviji trenutak je bila dodjela zahvalnica svim članovima Adrije koji su zajedno s njom svih 25 godina.

Gosti su uz ponuđenu domaću hranu i piće uživali u glazbi koju su izvodili Dražen i Dinastija band s posebnim gostom večeri – harmonikašem Antom Filipovićem. Uz njih, program su savršeno dopunili i članovi FD Ruža Filderstadt izvrsnim izvedbama pjesama i plesova podvelebitskog kanala i svima nadaleko poznate poskočice – Linđa.

Hrvatski klub Adrija nastao je 1992. godine s namjerom pomaganja hrvatskom narodu kada je u nevolji. Adrija pomaže na različite načine, od darivanja crkve u Gračacu orguljama, obnove crkve u Kupresu, pa sve do pomoći u vrijeme poplava koje su pogodile Lijepu Našu. „Kome god je potrebna naša pomoć, mi nastojimo pomoći!“ – istaknula je gospođa Katarina Muhler,vjerni dio Adrije od samog početka njezina postojanja, koja je neko vrijeme imala ulogu predsjednice ove vrijedne udruge.

Udruga je poznata po organizaciji ličkih zabava, a redovni je sudionik božićnog sajma i gradske fešte u Ditzingenu zbog čega su vrlo pozitivno primljeni u gradu što je vidljivo i iz posjete dogradonačelnika koji je osim obraćanja posjetiteljima zabave, zajedno s njima i uživao u programu.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije