9.4 C
Zagreb
6.7 C
Zürich
5.6 C
New York
14.9 C
Buenos Aires
16.2 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Margrit Franić i njezina ljubav prema Hrvatskoj

Posebno su nam zanimljive osobe koje su našu domovinu zavoljele na neki poseban način. Jedna od njih je Švicarka Margrit Franić koja je već dugi niz godina u braku s Hrvatom Markom.

„Iako sam rođena u Švicarskoj, u mojem se srcu nalazi Hrvatska, to je tako i ja to ne želim mjenjati“, rekla je 2016. na premijernom prikazivanju filma „Ribar koji je lovio snove“ u Vodicama.

Taj film je bio Margritin san. Kroz njega je željela prikazati kako Hrvatsku, hrvatske običaje, tradiciju i more doživljavaju stranci. Film prikazuje ljubav između Francuskinje i Hrvata, te prijateljstvo s ribarom Ivom. U filmu se otkrivaju netaknute ljepote Jadrana i sve ostalo tipično za Dalmaciju. U međuvremenu, film je vidjela i švicarska publika.

Margrit obožava pisati i obožava klape. Dugogodišnje prijateljstvo s klapom Solaris iz Šibenika pretvorilo se u jednu prekrasnu promidžbu Hrvatske u francuskom dijelu Švicarske.

Prvi put klapa je gostovala u Ženevi 2014. godine. Nakon što je publika njihove nastupe oduševljeno prihvatila, Margrit je za Solaris organizirala više nastupa pa tako i ove godine organizira 10., 11., i 12. svibnja u Ženevi, Sierre i Bernu nastupe za njih.

Ovim putem traže se zainteresirani koji bi klapu ugostili u njemačkom dijelu Švicarske u subotu i nedjelju 13./14. svibnja 2017.

Program nastupa:
Klapa Solaris
Kratak pozdravni govor
Film (20 min)
Mogućnost postaviti pitanja vezana uz film
Nastup Solaris (60 min)
Kontakt: Margrit Franić
E-Mail: frankoe@msn.com

POVEZANI ČLANCI

Najnovije