8.8 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
15.7 C
New York
20.4 C
Buenos Aires
23.7 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Knjiga „Heroji domovinskog rata“ predstavljena Hrvatima u Švicarskoj

Profesor Josip Jurčević svoju knjigu „Heroji domovinskog rata“ predstavio je 1. i 2. travnja 2017. u Švicarskoj. Uz Zürich, domaćini predstavljanja bili su Cham i Luzern.

Nakon što je u uvodnoj riječi gosta iz domovine i nazočne pozdravio organizator i domaćin Vice Baraban, Jurčević je predstavio svoju knjigu.

„Knjiga je namjenjena u prvom redu mladim Hrvatima, onima ispod 35 godina koji nemaju priliku pročitati istinu o domovinskom ratu. Ove priče su istinite, prepričane onako kako su ovi heroji doživjeli domovinski rat,“ rekao je između ostalog Jurčević. Istaknuo je također da negativno razmišljanje mnogih u domovini, kad je u pitanju domovinski rat proizlazi zbog krivotvorenja istine. Spomenuo je presude hrvatskim braniteljima koji su osuđeni u Hrvatskoj, postavljajući pitanje zašto se to u Hrvatskoj prešućuje.

Nakon predstavljanja knjige, Jurčević se stavio na raspolaganje za pitanja. Iz nastale diskusije moglo se prepoznati da iseljeništvo želi znati istinu, no da ju je u hrvatskim medijima jako teško pronaći. Diskutiralo se o povijesti, o aktualnoj situaciji u domovini i odnosu prema iseljeništvu.

Nakon diskusije, ugodno se druženje nastavilo uz domjenak koji su pripremili domaćini. Mnogi su u razgovoru izrazili želju da se slična, informativna poslijepodneva i večeri u Švicarskoj češće organiziraju.

Tekst/foto:
Ruža Studer

POVEZANI ČLANCI

Najnovije