6.4 C
Zagreb
5 C
Zürich
10.4 C
New York
21.2 C
Buenos Aires
27.9 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Akcija Crvenog križa Švicarske – za stare i nemoćne u Tuzli

Uključimo se i pomozimo da stari i nemoćni u Tuzli imaju dostojanstvenu starost.

Svi mi želimo u starosti biti neovisni i ostati u vlastitom domu što je moguće duže. Sa starošću dolazi strah od samoće i svi želimo i tada ostati socijalno integrirani. Projekt Crvenog križa u Tuzli, gradu na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine ima cilj doprijeti do svih starih i nemoćnih u Tuzli i okolici te im omogućiti da što dulje mogu ostati u svom domu.

Najveći dio umirovljenika u Bosni i Hercegovini živi od mirovine koja pokriva 50% njihovih životnih troškova. Mnoge starije osobe preživljavaju samo zahvaljujući pomoći susjeda ili članova obitelji. Pošto sve više mladih napušta manja mjesta odlaskom u neki veći grad ili u inozemstvo, polako nestaje tradicija kad su stariji članovi obitelji u krugu svojih najbližih mogli doživjeti dostojanstvenu starost.

Da bi se tim starijim osobama omogućilo da ostanu u svom domu, Crveni križ Tuzle pokrenuo je „Pomoć u kući starijim osobama“, ponudu koja do sada nije bila poznata. Stručno osoblje za njegu i volonteri skrbe se trenutno u Tuzli za 100 starijih i nemoćnih osoba. Njihova ponuda obuhvaća medicinske usluge, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene, razgovor, druženje i posredovanje između ostalih osoba u istoj dobi. To omogućava starijim osobama da što dulje ostanu u svom domu – ukratko, da u svojoj trećoj dobi mogu dostojanstveno živjeti.

Što ova akcija želi postići?

Cilj akcije je, doći do svih tih starijih osoba kojima je nužno pomoći – posebno do onih koji žive u udaljenim mjestima. Osoblje je svakodnevno na putu, udaljenost između pacijenata je ponekad velika i povezanost javnim sredstvima jako loša. Bicikla su opcija samo za sportsko osoblje, jer se Tuzla nalazi u brdovitom području. Da bi do pacijenata mogli brže stići, te da bi mogli što više osoba posjetiti, skupljaju se sredstva kojima bi se kupio automobil (Dacia Novi Sandero Ambiance 1.0 SCE 75LPG). Crveni križ Tuzle do sada je skupio 1’200 franaka, no to nije dovoljno – nedostaje im 7’500 SFr. Uključite se u akciju i pomozite da ujedinjenim snagama kroz ovu akciju uljepšamo život starim i nemoćnim osobama u Tuzli i okolici.

Hvala Vam na podršci!

Projekt se može podržati ovim putem:

  1. Otvorite ovu poveznicu: http://icfy.ch/rotkreuz-bosnien
  2. Pogledajte u kratkom isječku projekt i odaberite na desnoj strani “Spenden” s odabranim iznosom
  3. Klikom na “Spenden” otvoriti će vam se stranica na kojoj se trebate registrirati s Vašom e-mail adresom
  4. Potvrdite na mailu koji ste primili Vašu registraciju.
  5. Nakon registracije možete donirati i odabrati između različitih opcija kojima Vašu donaciju možete uplatiti: kreditne kartice, PostFinance-kartice ili možete zatražiti uplatnicu.

U ovaj akciji vrijedi, nekima možda već poznat “Crowfunding-princip”. Iznos koji želite donirati biti će s Vašeg računa odbijen tek nakon što se u ovih 80 dana dođe do cilja i potrebit iznos skupi. Akcija traje do 10.08.2017.

Izvor: www.icareforyou.ch

POVEZANI ČLANCI

Najnovije