9.3 C
Zagreb
4.6 C
Zürich
6.7 C
New York
18.5 C
Buenos Aires
15.8 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

TS Alkari i Udruga Sveti Blaž pozivaju na humanitarnu zabavu

Najljepše su zabave koje imaju poseban cilj – podijeliti prihod u humanitarni projekt.

U Švicarskoj imamo udruge koje svoje djelovanje i rad «okrune» onog trenutka kad prihod koji se ostvari na nekom događaju poklone potrebitima u domovini. Uz udruge, humanitarno su aktivne i hrvatske katoličke misije. Uz to imamo pojedince koji se neumorno daju, angažiraju i organiziraju. Jedan od njih je Antun Valčić, dugogodišnji član tamburaškog sastava Alkari. Prije četiri godine krenuo je s Udrugom Sveti Blaž uz podršku Alkara u organizaciju humanitarnih zabava.

Cilj je od početka bio jasan – izgradnja kapele u Tisovcu, Antunovom rodnom selu koje pripada Župi Sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu. Kapela je trenutno u izgradnji na parceli koju je Antun darovao. Plan je da do jeseni 2017. bude pod krovom.

Za uređivanje kapele i završne radove nedostaju sredstva koja udruga Sv. Blaž i Antun uz podršku TS Alkara i prijatelja žele prikupiti na humanitarnoj zabavi koju organiziraju u Birmensdorfu 16. rujna 2017. Kao i na dosadašnjim zabavama, u kulinarskoj ponudi biti će ukusni slavonski specijaliteti, za dobru zabavu pobrinuti će se gosti iz domovine – TS Dilberi, dok će u kulturnom dijelu programa nastupiti članovi HKUD-a Croatia iz Basela.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije