Jubilarna obljetnica župe Sv. Petar u Schaffhausenu

Crkva Sv. Petra izgrađena je 1957. kao druga katolička crkva grada Schaffhausena. Od početka sedamdesetih u njoj su se udomili i Hrvati.

Jubilarna proslava  60-te obljetnice koju je predvodio voditelj pastoralnog područja Schaffhausena, župnik Urs Elsener počela je svetom misom. U misnom su slavlju uz župnika Elsenera sudjelovali Roger Brunner, Julius Desouza i hrvatski misionar fra Mika Stojić. Bila je ovo prilika za višestruko slavlje; uz 60 obljetnicu, slavio se Sv. Petar.  Elsener se u svom govoru osvrnuo na prošlost župe u kojoj su svoje mjesto pronašli i vjernici migranti. „Danas su naša braća u vjeri u župi Sv. Petra doma. Da su vrijedan sastavni dio župe pokazali su svojim aktivnostima kroz protekla desetljeća,“ rekao je između ostalog i zahvalio svima koji aktivno djeluju u župi.

Uz slavlje, ovom prigodom Elsener se u svom govoru zahvalio kapelanu Rogeru Brunneru koji u kolovozu napušta Schaffhausen. Nakon što mu je uručen poklon, Brunner se oprostio od vjernika i zahvalio članovima pastoralnog područja na svim trenutcima koje su tokom njegovog aktivnog djelovanja zajedno proveli.

U ime Hrvata Brunneru je toplim riječima zahvalio i uručio poklon predsjednik Misijskog vijeća Mijo Anić. Prihod koji se skupio ove nedjelje namjenjen je projektu „DUGA“ u Novom Travniku.

Slavlje se nastavilo zajedničkim ručkom u župnoj dvorani i šatoru pred crkvom gdje su nastupili članovi HKUD-a „Fala“, koji su kao udruga sastavni dio župe Sv. Petra.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru


Foto: Ruža Studer, André Frei