Na muzičkom festivalu u Zürichu nastupio orkestar iz Jastrebarskog

Od 06. – 10. srpnja 2017. u Zürichu je na svjetskom festivalu mladih gostovalo više od 80 orkestara. Po četvrti put na festivalu je nastupio Puhački orkestar Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko.

 

Welt Jugendmusik Festival Zürich  ima dugu tradiciju. Između 1985 i 2017 uspješno je šest puta organiziran. Više od 20’000 mladih muzičara iz cijelog svijeta svih tih godina svojim su nastupima oduševili publiku. Ove godine u Zürich je došlo više od 4’000 muzičara koji su se natjecali u različitim kategorijama.

Iz Hrvatske je na festivalu nastupio Puhački orkestar Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko. Pedeset muzičara u dobi od 15 – 25 godina koji dolaze iz različitih mjesta iz okolice Jastrebarskog za ovaj nastup su se ujedinili i odlično uvježbali kompozicije s kojima su nastupili. U natjecanju u crkvi Glaubten vođeni dirigentom Dragutinom Fabijanićem uz zadanu kompoziciju Irish Fantasy i domaću kompoziciju Jadranski valovi osvojili su brončanu nagradu zauzevši 15. mjesto u svojoj kategoriji.  Uz natjecanja, orkestri su nastupili i na mimohodu kroz grad.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru


Foto: Ruža Studer,  Facebook grupa WJMF