Pjesma igrača i navijača

Osječani i svi drugi koji su došli podržati Bijelo-plave stvorili su nezaboravnu atmosferu.

Orila se gotovo do jedan sat iza ponoći pjesma u Hrvatskom domu u Luzernu. Došli su nakon utakmice na Swissporareni svi nogometaši, stručni stožer i logistika Osijeka, pridružili su im se njihovi navijači ne samo iz grada na Dravi, nego i oni koji su doputovali iz raznih krajeva Europe, pa smo svjedočili atmosferi koja će ostati upamćena i među našim domaćinima, Hrvatima koji žive u ovom dijelu Švicarske. Svaka im čast, bili su nam sjajni domaćini, njihovo gostoprimstvo nas obvezuje da im se, u ime Nogometnog kluba Osijek, još jednom, javno zahvalimo.

Gospoda Jure PrimoracIvica CikojaZdravko Dujić i svi ostali pobrinuli su se da nam druženje s njima ostane u nezaboravnom sjećanju. Uz neizostavnu večeru, pjevalo se bez prestanka, stigli su dakako i tamburaši, pa je zavladao slavonski ugođaj u Karlistr. 6, u srcu Luzerna.

Podrška iz više europskih zemalja

Bilo je zaista lijepo vidjeti i zajedničko slavlje osječkih nogometaša i njihovih vjernih „kohortaša“ koji su prevalili dugačak i naporan put da bi svoje ljubimce bodrili u Švicarskoj. Neki su došli iz Njemačke, Austrije, Litve i drugih zemalja, a ovu europsku avanturu nisu propustili ni naši dečki iz Dublina koji su već rezervirali i avionske karte za Nizozemsku, pa će idućeg četvrtka biti i u Eindhovenu.

Polić je za sve imao strpljenja

Zanimljivo je bilo vidjeti i vozača našeg autobusa, kojega je Bijelo-plavima iznajmio Švicarski nogometni savez. I on se prepustio „štimungu“ kojega su stvorili Hrvati, pa je s Osijekovom kapom na glavi pozdravljao sve oko sebe, čestitajući nam svakih nekoliko minuta.

Još jedan čovjek zaslužuje da ga posebno spomenemo u ovoj prigodi. Riječ je o direktoru stadiona Gradski vrt, Anti Poliću. Toliko je toga odradio ovih dana, dostupan svakom navijaču, vodeći brigu i o njima i o ulaznicama za sve one koji su stizali u gostujući sektor na stadionu Luzerna. Bio je prava spona i s našim ljudima u Hrvatskoj kući i bez obzira na sve obveze i stalni presing sa svih strana, sve je odradio strpljivo i mirno, ne samo profesionalno, nego ljudski, prije svega.

Dakle, u petak prije podne napuštamo lijepi i baš atraktivni Luzern koji ostaje dio još ljepše europske priče Nogometnog kluba Osijek i svih onih koji ga vjerno prate na tom putu…

Nogometaši Osijeka s tamburašima Indiga iz Luzerna

Foto: Mirko Marković

Izvor: nk-osijek.hr