Neki od sudionika IV. Svjetskih igara – Antonela, Marin i Maria Carmen Čipčić

Za Angolu su na ovim igrama nastupili Antonela, Marin i Maria Carmen Čipčić.

 

Iz Afrike su na Igre stigli natjecatelji samo iz dvije zemlje, Angole i Tanzanije.  Od četiri pristigla natjecatelja, za Angolu nastupaju dvije sestre i jedan brat koji se natječu u plivanju koje im je najdraži sport.

„Naš djed je došao studirati u Zagreb, zaljubio se, vjenčao s našom bakom i ostao tu živjeti,“ s osmjehom objašnjavaju svoje podrijetlo sestre Čipčić.

Antonela i Marin rođeni su u Splitu, Maria Carmen u Luandi gdje cijela obitelj živi. Marin i Maria sudjelovali su i na zadnjim Svjetskim igrama na kojima su stekli mnoga prijateljstva.

„Druženje i upoznavanje drugih Hrvata nam je iznad natjecanja,“ kažu Čipčići. „Koristimo uz to ovu priliku da bi bolje upoznali naš glavni grad i domovinu.“ Antonela već dvije godine boravi u Lisabonu gdje će uskoro magistrirati, Marin je odabravo onaj put koji, kad su u pitanju potomci iseljenika budi nadu – povratak u domovinu.

Ovi mladi natjecatelji potvrđuju da je organiziranje igara misija koja uspješno povezuje iseljene Hrvate i potomke Hrvata.

I ovaj put s medaljama – Maria i Marin

Antonela, Maria i četvrti sudionik igara iz Angole, Anthony Vilanca 

S ostalim dobitnicima medalja

Autor


Ruža Studer
Više o autoru