5.7 C
Zagreb
1.9 C
Zürich
7.8 C
New York
17.6 C
Buenos Aires
22.9 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Na Informatičkoj olimpijadi naši mladi informatičari osvojili tri srebrne medalje

Gimnazijalci Josip Klepec, Josip Kelava i Vilim Lendvaj osvoji su srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Teheranu.

Gimnazijalci Josip KlepecJosip Kelava i Vilim Lendvaj osvoji su srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj u glavnom gradu Irana Teheranu od 28. srpnja do 4. kolovoza, izvijestio je u petak Hrvatski savez informatičara.

Na tom najprestižnijem svjetskom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju sudjelovalo je 308 natjecatelja iz 83 zemlje svijeta, ističe Savez, koji je organizirao nastup hrvatskih mladih infromatičara na Olimpijadi.

Josip Klepec  i Vilim Lendvaj učenici su 3. razreda Petnaeste gimnazije Zagreb, a Josip Kelava učenik 4. razreda Prve gimnazija Varaždin. Na Olimpijadi je nastupio i Adrian Beker, učenik 4. razreda XV. gimnazije Zagreb. Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Domagoj Bradač, a odgovorni voditelj Krešimir Malnar, ujedno i član Međunarodnog odbora Olimpijade, navodi se.

Nastup naših mladih informatičara se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije