16.6 C
Zagreb
13.1 C
Zürich
-0 C
New York
15.7 C
Buenos Aires
21.7 C
Melbourne
Četvrtak, 30 ožujka 2023
spot_img

Koncert Belper Chora i Camerate Zagreb u Bernu oduševio publiku

Sve što započinje s ljubavlju izrodi jednu prekrasnu priču koja traje.

Krajem rujna i početkom listopada imali smo prilike ponovno uživati u zajedničkim koncertima Belper Chora i Camerate Zagreb u prekrasnoj i na sva tri koncerta prepunoj dvorani Yehudi Menuhin Forum u glavnom gradu Švicarske. Prof. Mathias Behrends preuzeo je umjetničko vodstvo Belper Chor 2008. godine, 2015., zajedno sa suprugom Nikolinom Pinko osnovao je ansambl Camerata Zagreb, i započeo zajedničku suradnju ova dva ansambla koncertima pod naslovom “Put u Veneciju” i snimanjem prvog zajedničkog istoimenog CD-a. S ovim programom su nastupili u Bernu i Dubrovniku.

Noć snažnih emocija započinje pod vodstvom dirigenta Behrendsa nježno kao blagi lahor. Kroz cijeli repertoar prati nas uzbudljiva ljubavna priča Sophije i Richarda u jednoj noći u Frankurtu.

Noćna odiseja Sophije i njeni osjećaji nade i razočaranja popraćeni su repertoarom poznatih evergreena i pop glazbe, arija iz opera (Mascagni “Cavalleria Rusticana”, Puccini “Madame Butterfly itd.), brojeva iz filmova te skladbi Franka Sinatre, Ude Jürgensa itd., na njemačkom, talijanskom, španjolskom i engleskom jeziku.

Dvije vrsne solistice Nikolina Pinko-Behrends i Vedrana Zrnić dodatno su uljepšalje ovu glazbenu večer. U tri solo broja pridružili su im se i tenor Hrvoje Foretić i bas-bariton David Šeb te na samom kraju u impresivnom broju iz Weberova Fantoma u operi i Marin Čargo kao solist na orguljama.

Nakon dugih ovacija publike, izvođači su izveli još dvije skladbe te je noć snažnih emocija potrajala duže nego planirano.

Ova lijepa glazbena i prijateljska međunarodna suradnja traje već dvije godine. Nakon deset zajedničkih nastupa zasigurno će postati tradicionalan i prepoznatljiv događaj u glavnom gradu Švicarske. Već ove zime izlazi njihov drugi zajednički CD, ovaj put s božićnim pjesmama. Prof. Mathias Behrends najavljuje gostovanje ove uspješne suradnje Hrvata i Švicaraca sljedeće godine i u Zagrebu.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije