Mreža hrvatskih žena objavljuje dobitnice nagrada ‘’Utjecajne hrvatske žene’’ i ‘’Buduće liderice’’ 2018.

The Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena objavljuje 24 dobitnice prestižnih nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice, koje će im biti dodijeljene, 8. ožujka, 2018. godine u povodu Međunarodnog dana žena u hotelu Sheraton, u Zagrebu.

“Slavlje i priznanje uspjeha i postignuća žena hrvatskoga podrijetla umnogome je utjecalo na nominirane, dobitnice nagrada i zajednice u kojima žive. Među 175 nominacija, pristiglih u posljednje tri godine, 75 dobitnica, samo nižu uspjehe i pozitivno utječu na prosperitet zajednica u kojima žive, inspirirajući sve nas’’, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrada ‘’Utjecajne hrvatske žene’’ i ‘’Buduće liderice’’.
Dvadeset četiri dobitnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade Sjedinjenih Američkih Država, Čilea i Australije izabrane su među pedeset pet nominiranih žena.

Nagrada “Utjecajne hrvatske žene” prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, a bit će dodijeljena dvadeset četirima istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Nagrada “Buduće liderice” bit će dodijeljena trima poduzetnim mladim ženama ispod dvadeset godina koje su pokazale izuzetan talent već u ranoj dobi. “Priznanje lidericama izuzetno je važno za globalni uspjeh i suradnju žena diljem svijeta,” rekla je Spivak.

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!’’ na svečanoj večeri, 8. ožujka, 2018. godine u hotelu Sheraton, u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana žena.

Listu dobitnica 2018. godine potražite na ovom linku.