Nogometni klub Dinamo Schaffhausen poziva na turnir i Plavu Noć

Cjelodnevni turnir i zabavu NK Dinamo Schaffhausen organizira 9. prosinca 2017. u Rhyfallhalle, Neuhausen.

Kanton Schaffhausen koji leži na sjeveroistoku Švicarske ne ubraja se u velike kantone. Po broju stanovnika 2016. godine u njemu su živjela 80’122 građana i pronaći će se tek na 19. mjestu. Hrvati su u ovaj kanton u većem broju doselili u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, po procjeni ih u kantonu i okolici trenutno ima oko 2’000.  Hrvatska katolička misija već od 1972. godine. u Schaffhausenu okuplja vjernike. Prvo aktivno hrvatsko društvo koje se u ovom kantonu osnovalo 1978. godine i još uvijek aktivno djeluje je HKUD Fala.

Slijedilo je 1981. godine osnivanje nogometnog kluba Dinamo. Od samog početka, igrališta na kojima su trenirali i igrali dinamovci bila su mjesta gdje su se u većem broju okupljali Hrvati iz Schaffhausena i okolnih kantona. Uz navijanje, bila je to prilika susresti se i družiti. U početnim godinama Dinamo je brojio i do 400 članova. Od mnogobrojnih aktivnosti Dinama valja istaknuti godišnje organiziranje dvoranskog turnira na kojem se tokom dana okupi više stotina gledatelja, kojima se uz natjecateljske igre ponudi domaće jelo i piće.Turnir bi najčešće završio druženjem i pjesmom do kasno u noć.

Ove godine, NK Dinamo Schaffhausen svoj će turnir zaokružiti zabavom  koju će u kulturnom dijelu svojim nastupom obogatiti KUD Silvije Strahimir Kranjčević iz Züricha. U zabavnom dijelu za dobar štimung pobrinuti će se grupa Mystic iz domovine.

Upravni odbor: Predsjednik Milan Medved, dopredsjednik Mihael Adžić, rizničarka Ivana Vidaković, članovi Miki Tomić, Hrvoje Petrić, Marin Čavka, Josip Krajinović

Više informacija na FACEBOOK stranici 

Fotogalerija u nastavku – Sjećanje na one koji su u proteklih 35 godina u Dinamu ostavili trag.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru