8.8 C
Zagreb
3.5 C
Zürich
7.2 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
19.7 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Osnovan Hrvatsko-švicarski gospodarski klub

U Švicarskoj se mogu pronaći mnogobrojne sportske i kulturne udruge. Ono što je dosad nedostajalo napokon je zaživjelo – u Badenu je u lipnju o.g. pokrenut Hrvatsko-švicarski gospodarski klub (Kroatisch-Schweizerischer Wirtschaftsclub).

Hrvatsko-švicarski gospodarski klub utemeljen je 17. lipnja 2017. u hotelu «Du Parc» u Badenu. Osnivači su Hrvati s prebivalištem u Švicarskoj. Za predsjednika udruge izabran je Damir Petkov.

Damir Petkov, predsjednik

Svrha i cilj Gospodarskog kluba je na jednoj strani povezivanje stručnih i poslovnih Hrvata u Švicarskoj, na drugoj strani on želi biti platforma svima koji se zanimaju za gospodarska pitanja te biti poveznica između Švicarske i Hrvatske.

Politički i vjerski Gospodarski klub je strogo neutralan i neovisan, no to ne isključuje suradnju s drugim udrugama, ako je to u njihovom interesu i u skladu sa statutom.

Web stranica služi udruzi kao sredstvo za komunikaciju s članovima i javnošću. Na tom mjestu pronaći će se sve aktivnosti te zanimljivi članci vezani uz gospodarstvo.

Glavni odbor čine uz predsjednika dopredsjednici Josip Blažević i Niko Trlin, tajnik Bono Brnić, rizničarka Emilija Herceg, te članovi Vlatka Komarić, Ilija Šikić i Stjepan Špehar.

Pozivaju zainteresirane da im se pridruže i otvoreni su za razgovor, prijedloge i konstruktivnu kritiku.

Više informacija o Hrvatsko-švicarskom gospodarskom klubu na njihovoj web stranici: www.ksw-club.ch.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije