6 C
Zagreb
4.2 C
Zürich
19.6 C
New York
18.1 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Mate Bulić u Zollikofenu razveselio posjetitelje Plave noći Slavonije

Tradicionalna Plava noć Slavonije, jedna od najomiljenijih i najposjećenijih zabava u ovom dijelu Švicarske i ove godine u Zollikofenu pokraj Berna okupila je oko petsto vjernih posjetitelja.

Službeni dio večeri otvorio je pozdravom član upravnog odbora Mato Tovilo, koji je vodio kroz ovu večer. Najavio je Nikolinu Pinko i ansambl koji su večer otvorili himnom Republike Hrvatske.

Predsjednik Slavonije Žarko Šokčević zahvalio je u svom obraćanju svima koji su uz udrugu sve ove godine i koji su pomogli u organizaciji  ove večeri, dok je fra Gojko Zovko, misionar Hrvatske katoličke misije Bern, Slavoniji i cjelokupnoj upravi čestitao na ostvarenim sportskih uspjesima i organizaciji Plave noći.

Nazočnima se obratio gost iz domovine, prof. Josip Jurčević, nakon čega je pozornica pripala zvijezdi večeri – Mati Buliću koji je već prvom pjesmom na plesni podij privukao i male i velike.

Zapjevali su razdragani gosti uz Matu poznate pjesme koje su dodirnule sve dijelove domovine Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Uz nekoliko pjesama, Matin nastup pratili su svojim plesom mladi članovi KUD-a Duvanjske rose.

U stanci zabavnog programa, u ime upravnog odbora predsjednik Šokčević čestitao je i uručio znak pažnje članovima koji su prošle godine postali roditelji te parovima koji su zaplovili u bračne vode.  Nakon što su izvučeni sretni dobitnici bogate tombole, nastavilo se narodno veselje uz neumornog Matu koji je sa svojim bendom napravio odličnu atmosferu.

Bila je ovo još jedna u nizu odlično organiziranih Plavih noći Slavonije Bern koju će svi posjetitelji zasigurno još dugo pamtiti.

Image

Sportsko društvo Slavonija Bern osnovano je 1971. godine. Trenutno imaju četiri aktivne momčadi: nogometne ekipu u trećoj i petoj kantonalnoj ligi, seniore 40+ koji se natječu u grupi Meister i Futsal ekipu koja se natječe u prvenstvenoj nacionalnoj ligi A.

Upravi odbor Slavonije čine predsjednik Žarko Šokčević, dopredsjednik Dražan Sladoja, blagajnik Ilija Bekić, tajnik Mato Tovilo i ostali članovi Marijo Andrić, spiko Ivan Ivanković, Josip Kukuruzović, Damir Jurić i Zdravko Sladoja. Momčad u 3. Ligi vodi novi trener Niko Ćurić, kojem u radu pomaže i zajedno s njim trenira prvu i drugu momčad u 5. ligi. Marijo Pandža, seniore Dražan Sladoja, dok futsal ekipu vodi Ivan Kukuruzović.

Foto: Iva Ivanković

POVEZANI ČLANCI

Najnovije