Dvadeset i prva zabava Hrvatske udruge Posavina Bern

Posavsku zabavu svojim su nastupom uljepšali članovi folklornog društva Plehan iz Berna.

OBERWANGEN, BERN – U subotu, 2. prosinca 2017. godine, na svoju dvadeset i prvu posavsku zabavnu večer pozvali su u Oberwangen pokraj glavnog grada Švicarske članovi Hrvatske udruge Posavina Bern.

-Croatio, iz duše te ljubim….zapjevao je Stipo Božić i otvorio zabavu sa svojim bendom. Nizale su se pjesme kojima je Stipo uspio dodirnuti svaki djelić domovine posjetitelja ove večeri, dok je posebno razveselio nastup Stipine kćeri Antonije s kojom je otpjevao nekoliko dueta.

U ime udruge nazočne je pozdravio član upravnog odbora Josip Čalaušić. Pridužio mu se misionar hrvatske katoličke misije Bern, fra Gojko Zovko pohvalivši u svom govoru dugogodišnji rad udruge. Zahvalio je vrijednim članovima za sva dobra koja su do sada učinili. „Zadržite duh Posavine, njegujte i čuvajte vašu tradiciju, hrvatski jezik, vjeru i kulturu“, rekao je između ostalog fra Gojko.

Slijedio je nastup folklornog društva Plehan iz Berna. Kao i uvijek, dok su lepršavim korakom predstavljali svoje zavičajne plesove, za svoj nastup nagrađeni su burnim pljeskom.

Tokom večeri ponudila se mogućnost procijeniti težinu pršuta kojeg je skoro pa u gram procijenio i doma ponio Ivan Zečević. Uz ukusno pripremljenu kulinarsku ponudu zabava se do sitnih sati nastavila u veselom ozračju.

Foto: Zdravko Tonković

Autor


Ruža Studer
Više o autoru