U Generalnom konzulatu RH u Zürichu dodjeljene zahvalnice istaknutim pojedincima

Kao i svake godine Generalni konzulat Zürich dodijelio je priznanja Hrvaticama i Hrvatima koji su u proteklom razdoblju dali izuzetni doprinos radu GKZ, te pomogli u ostvarenju ciljeva Hrvata koji žive i rade u švicarskim kantonima koje pokriva Konzulat.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su  Marijan Ivačić za izuzetnu pomoć u organizaciji proslave Dana državnosti u Winterthuru, kao i za svoj dugogodišnji kulturni i humanitarni rad u hrvatskoj zajednici Züricha i okolice.

Ljiljanka Primorac „Lili“, Hrvatima u ŠK, a posebno onima iz kantona Luzern, dobro je poznata po svom predanom i neprekidnom humanitarnom radu, te izuzetnom doprinosu u osnivanju i radu HKUD-a Kolovrat, sada već davne 1995. godine.

„Živa legenda“ Hrvata u ŠK Zvonimir Mitar dobitnik je Zlatnog priznanja GKZ. Svojim dugogodišnjim radom zadužio je sada već mnoge generacije Hrvata iseljenika. Poseban doprinos dao je u organizaciji humanitarne pomoći u vrijeme Domovinskog rata kao čelnik Hrvatskog humanitarnog foruma HHF, te tako znatno doprinio obrani Domovine. Poznat je i po mnogim drugim aktivnostima, organiziranju koncerata klasične glazbe i kazališnih predstava s glazbenim i kazališnim umjetnicima iz Hrvatske. Hrvati iz Švicarske posebno ga poznaju i pamte kao dugogodišnjeg glavnog urednika portala croatia.ch, preko kojeg je zajednicu redovito obavještavao o svim događajima od interesa i značaja za Hrvate u ŠK. Mitar i danas redovno prati sva zbivanja u Švicarskoj i redovito komunicira s GKZ po svim važnijim pitanjima.