9.8 C
Zagreb
10.2 C
Zürich
7.8 C
New York
15.9 C
Buenos Aires
24.3 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Vrhunski svjetski stručnjaci osnovali u Zagrebu svoju udrugu koja i iseljeništvu nudi stručnu pomoć

Kao most komunikacije između SAD, Kine, Latinske Amerike i Afrike spram Europske unije osnovana je platforma EUbusiness.org. Hrvatski dio tima u Hrvatskoj su Denis Sablić, Joško Miše, Haris Boko i Tomislav Galjanić.  

Skupina visoko kvalificiranih profesionalaca s vrhunskih sveučilišta osnovala je platformu EUbusiness koja služi kao most za komunikaciju između SAD, Kine, Latinske Amerike, Afrike spram Europske unije, čiji je cilj ojačati poslovno razumijevanje i komunikaciju.

Dio te platforme su i Hrvati koji su ostvarili uspješne karijere i koji svojim znanjima žele ojačati hrvatsko gospodarstvo.  To je bio glavni razlog osnovati u Zagrebu lokalnu Udrugu EUbusiness.  Udruga s jedne strane pruža podršku hrvatskoj državi i privatnim poslovnim subjektima da unaprijede poslovne prakse i ojačaju komunikaciju s globalnom ekonomijom, dok s druge strane želi olakšati i pomoći hrvatskim iseljenicima i stranim investitorima koji žele pokrenuti poslovne aktivnosti i ulaganja u Hrvatskoj.  Uz to, žele poticati Hrvatske start-up tvrtke i olakšati im investicije i pomoći im pri međunarodnoj promociji.​

Posebnost kojom se ističu je činjenica da Udruga ima zastupništvo u hrvatskom okruženju.  U timu su redom stručnjaci vrhunske kvalitete u svjetskim okvirima te samim time bliski u načinu razmišljanja i naglasku na izvrsnost i integritet u svom radu, poslovnim ljudima iz dijaspore i svijeta koji žele investirati u Hrvatskoj.  Također, jedni su od rijetkih koji funkcioniraju kao “one stop shop” tj. rade na svakom projektu kao integrirani tim koji može pokriti široku paletu poslovnih potreba klijenata kao što su poslovno savjetovanje te financijska, pravna i regulatorna podrška.  Pored toga, imaju i specijalizirana znanja u sektorima energetike i zdravstva.

Hrvatskim iseljenicima mogu između ostalog pomoći u inicijalnim poslovnim aktivnostima pri ulasku na hrvatsko tržište kao što su investicijsko savjetovanje, pomoć u privlačenju kapitala te pravna i regulatorna podrška pri pokretanju novih poduzeća ili ulaganju/preuzimanju postojećih poduzeća.  Nakon prvobitnog ulaska na tržište, cilj udruge je pomoći ulagačima da što bolje posluju i nastave s rastom te im pružiti daljnu poslovnu, financijsku i pravnu podršku kad se suoče sa poslovnim izazovima.

Pored toga, žele postići viši nivo informiranosti iseljenika o poslovnim prilikama ali i izazovima ulaganja u Hrvatskoj pa stoga nude edukacijske seminare na tu temu.  U tom pravcu nadaju se formirati partnerstva s hrvatskom vladom i udrugama hrvatskih iseljenika kako bi na efikasan način mogli doprijeti do što većeg dijela članova hrvatske dijaspore koji žele ulagati u Hrvatsku. Po potrebi za određen projekt, surađuju s drugim stručnjacima u Hrvatskoj.

Na web-stranici udruge potencijalni partneri mogu pronaći sve informacije koje su za sada na engleskom jeziku, no ako bude potrebito, razmotriti će se opcija ponude na hrvatskom.

Dio EU Business platforme i tima u Hrvatskoj čine Denis Sablić, Joško Miše, Haris Boko i Tomislav Galjanić.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije