6.2 C
Zagreb
3.3 C
Zürich
18.2 C
New York
15 C
Buenos Aires
23.3 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Tamburaški sastav Indigo iz Luzerna nastupiti će uskoro na glazbenom festivalu u Županji

Da se u iseljeništvu kad je u pitanju njegovanje hrvatskog nacionalnog blaga i kulture kvalitetno radi, najbolje pokazuju mnogobrojne hrvatske kulturno- umjetničke udruge koje često iznjedre vrhunske tamburaške sastave.

U Švicarskoj su iz kulturnih udruga krenuli tim putem TS Alkari, TS Ekipa i TS Indigo. Tamburaški sastav Indigo koji je svoje prve tamburaške korake imao u KUD-u Kolovrat iz Luzerna, osamostalio se početkom 2016. godine. Članovi Indiga su: Roko Jurčević, Tomislav Aničić, Daniel Aničić, Antun Filipović i Marko Filipović. Kad se uzme u obzir da je najveći dio ovih mladih ljudi rođen u Švicarskoj, njihovi nastupi potvrđuju da se hrvatsko može voljeti i kvalitetno njegovati i onda kad si rođen izvan domovine. Svoju prvu pjesmu «Sjećanje moje» objavili su početkom 2017. godine. Motivacija i cilj bila im je želja ostaviti trag i svoj trud okovječiti tim putem. U toj pjesmi mnogi će se Hrvati koji žive daleko od domovine sigurno prepoznati.

Drugi cilj kojem su članovi Indiga težili ostvariti će se uskoro. 26. siječnja, kad će nastupiti na glazbenom festivalu «Šokačke pisme» u Županji s pjesmom «Samo pitaj tamburaše». Autor teksta i glazbe je Damir Bačić,
autor aranžmana Krunoslav Dražić. Pozivaju sve koji su u mogućnosti da im se pridruže na festivalu u dvorani Mladost u Županji.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije