HKD Matija Gubec Schaffhausen oduševio organizacijom 7. Zagorske večeri

U subotu, 13.01.2018. održana je sedma Zagorska večer u Reckensaal, Thayngen, u organizaciji HKD Matija Gubec iz Schaffhausena, uz nastup neponovljivog tamburaškog sastava Milenij  iz Hrvatske.

Večer  je započela aperom i nastavila kratkim pozdravom Mirka Komina, predsjednika  HKD Matije Gupca  te  Slobodana Mikca,  konzula  Republike Hrvatske  u Švicarskoj, koji je  također zaželio dobar provod svim prisutnim gostima.

„Muzikaši“ su zasvirali za početak dobro  znanu „popevku“ …“Suza za zagorske brege“, a znak da vesela večer počinje popratile su vrijedne ruke  domaćina udruge iznoseći večeru i dobru „kapljicu“ .

„Puno tega povedat  bi štel, tak malo sam dal, a puno  sem  vzel…povedati  nemrem  kaj v  srcu mi  spi…popevka naj  zvoni…“

Tako je počelo, a i nastavilo se  u ostatku večeri.  Redale su se pjesme i to ne samo zagorske, nego i slavonske, dalmatinske, ličke, podravske, prigorske…

Prepuna sala u Thayngenu koja može primiti više stotina uzvanika „pucala  je po šavovima“ kad su se zagrlili, uhvatili za ruke i zaplesali svi pridošli gosti  i to iz cijele Švicarske, Njemačke, a bogme i iz Hrvatske.

„Navek pri srcu kak stari pajdaš ti me Zagorje  utješit znaš…ljudi su tvoji veseli svi i zato te volimo mi…“

Bogata tombola, u kojoj je glavni zgoditak bio televizor,  podijeljena je iza ponoći i dobro  je došla da se uhvati predah za daljnju „veselicu i kapljicu“.

Sala prepuna mladosti i  puna potencijala je došla na svoje  kroz muzički „rock and roll dance„, kojim je sastav TS Milenij još jednom opravdao svoj naziv da je  stvarno sastav za univerzum!

“Jer i Elvis je Zagorec bil to nigdar nije on kril, prije sakog koncerta demižonku vina je spil….”

Ne preostaje nego na kraju čitateljima poručiti  da, ako niste posjetili ovu zagorsku zabavu, propustili ste priliku da sretnete kojeg “staroga pajdaša”, popijete  po koju “kapljicu”  te  razveselite  srce i dušu.

No, nikada nije kasno za popravak, stoga  ne propustite dogodine  Zagorsku večer, nećete se pokajat !

“Kak vu temu tak vu svemu, navek moraš znati stat, ak sem zgubil dvje – tri bitke, nisam zgubil rat …”  😉

Foto: Dino Ninković

Autor


Željka Pelc Siroglavić
Više o autoru