U Innsbrucku dodjeljene zahvalnice sudionicima na IV. Hrvatskim svjetskim igrama

U nedjelju 14.01.2017 u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Innsbrucku u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji – produžnice Tirol održana je dodjela zahvalnica za sudjelovanje na IV. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu od 18.-22.srpnja 2017.

Dodjela zahvalnica održala se u čast sudionika proteklih Igara, u kategorijama odbojka, rukomet muški i ženski, nogomet i plivanje.

U ime izaslanstva HSK-a u Austriji uvodno je pozdravio predsjednik HSK-a u Austriji Mag. Igor Lacković koji je prilikom dodjele zahvalnica osobno uručio iste sudionicima, te se zahvalio svim natjecateljima, trenerima, udrugama, Hrvatskoj katoličkoj misiji u Innsbrucku, sponzorima kao i svima koji su doprinjeli uspješnosti Igara i naglasio kako je principom suradnje pojedinaca, gradova i institucija diljem svijeta ova sportska manifestacija prerasla nacionalne okvire i doprinosi očuvanju vrijednosti identiteta hrvatskog naroda.

U nastavku dodjele sve sponzore, pojedince i udruge su pozdravili i uručili zahvalnice: Ante Rašić i Ivo Robert Maroš, organizatori Igara iz HSK Tirol, Franjo Raštigorac, nacionalni koordinator Igara i Marijan Kalapurić.

Kroz program je vodio Bariša Martić, voditelj novoosnovane HSK produžnice Tirol, koji se zahvalio svima na sudjelovanju i naglasio  potrebu  da svi zajedno preuzmemo odgovornost i još kvalitetnije radimo na dobrobiti hrvatske zajednice u Austriji. Ujedno je i predstavio tim ljudi koji će djelovati u podružnici Tirol: Jelica Maroš, Sandra Rašić, Sandra Petrušić, Iva Bilkić, Ivo Robert Maroš, Anto Rasić, Tomislav Petrušić, Anto Bilkić i Zoran Martić.

Zahvalnice su dodjeljene:

Odbojka:
Nikolina Maroš, Patricija Maroš, Ines Martić, Doris Martić, Barbara Martić, Anamarija Galić, Anđela Galić, Lea Majić, Antonela Rašić, Laura Bajo,Tamara Lovrinović, Claudia Martić, Jelica Maroš, Tomka Lovrinović, Zoran Lovrinović, Ivo Robert Maroš, Bariša Martić.

Rukomet žene:

Ivana Gašpar, Karla Petrušić, Valentina Bilkić, Franka Bilkić, Marina Petrušić, Maja Martić, Iva Bilkić, Anto Bilkić, Zoran Martić

Rukomet muški:

Emanuel Petrušić, Tomislav Petrušić.

Nogomet:
Robert Martić, Matteo Ivan Rašić, Danijel Barbarić, Perica Blažević i Anto Rašić.

Plivanje:
Ivona Jurić

Sponzori:

TRH Tiroler Rohre Armin Eberle

Sparkase Schwaz Handball Tirol

Sternbau Gmbh Arzl

Ilija Bosankić Natursteine und Plate

Bilkic Fliesenleger OG

Fabijan Džido Fliesenleger

Niko Ivić Fliesenleger

Martin Knjisa Fliesenleger

Tolić MGT Gmbh

Za poseban doprinos očuvanju hrvatske tradicije, jezika i kulture:

Velečasni Mario Oršolić

HKUD Kufstein

Fra Kristijan Montina

HKSZ Croatia Innsbruck

Đakon Josip Kasljević

Cro Zillertal

Snježana Bunoza

Napredak Tirol

Sandra Rašić

Zlatko Grošanić

Udruga Uzdol

Hrvatska katolička misija Innsbruck

NK Lašva

HKUD Schwaz

HKSD Posavina

NK Tomislav

Tekst:
Anamarija Manestar

Foto:
Sandra Lah-Rašić