9.2 C
Zagreb
6.4 C
Zürich
19.3 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
25.4 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Tradicionalna godišnja zabava HNK Croatia Solothurn oduševila organizacijom i posjetom

“Violino i tamburo, lijepi običaju, po tome se Hrvati u svijetu poznaju…”

Upravo ovaj stih može u potpunosti opisati atmosferu večeri koja nas je dočekala u Neuendorfu pokraj Solothurna 27.01.2018. godine, gdje se u ogranizaciji HNK Croatia Solothurn održala tradicionalna godišnja zabava.

Dvorana Dorthalle, koja je ugostila više od šeststo gostiju odzvanjala je pozitivom, mladošću i organizatorskim ustrojem, baš poput ogromne košnice marljivih pčelica.

Organizator ove večeri, HNK Croatia Soloturn, kao što se to može i očekivati od jednog tima, što oni i jesu, učinio je i ovaj put fenomenalnu stvar. Okupio je na jednom mjestu nevjerojatan broj ljudstva svih dobnih uzrasta, od najmlađih do najstarijih, zajedničkom poveznicom – njegovanjem svog naslijeđa i ono što predstavljaju, Hrvate u Švicarskoj!

Goste je od početka večeri zabavljao Stipo, dobro znan zabavljač u Švicarskoj, zajedno sa Sami i bendom, dok je voditelj večeri Ivo Andrijašević uspješno usmjeravao tijek večeri te poticao cijenjenu publiku na ples i sudjelovanje u samom programu.

“Iz daleka glas se čuje tambure i violine, nigdje nema ljepšeg kraja od bosanskse Posavine…”

Nastupom KUD-a “Zlatni vez” upotpunjena je poruka nazočnima i šire, čime se Hrvati u iseljeništvu diče i ponose – narodnim nošnjama i tradicijom.

Neponovljivi, fra Šito Ćorić u obraćanju svim prisutnima u dvorani istaknuo je kako je HNK Croatia Soloturn puno više od sporta. “Budimo ambasadori našeg naroda, pokažimo koliko vrijedimo, gdje god idemo,” – poručio je u nastavku ovaj karizmatični fratar koji je u Solothurnu pastir Hrvata u pravom smislu te riječi.

Sportska udruga Croatia Solothurn, osnovana je još 1996. / 1997. godine i od tada neprestalno radi na sportskom zajedništvu Hrvata u kantonu Solothurn, kao i na dovođenju mladih u svoje redove motivacijom i usmjeravanjem.

Najavom glavne zvijezde večeri, “Crvene jabuke” vesela atmosfera u dvorani već je samim prvim taktom izmamila na plesni podij i mlađu i stariju publiku, usmjeravajući generacije i vrijeme da se spoje u jedno postojanje, sadašnje.

Ma tko može odoljeti stihovima koji pozivaju na ljubav, sjećanje, mladost te prolaznost života!?

“Vraćaju se dani… stižu me sjećanja…oči tvoje boje nade zaspati mi nedaju…”, nastavljajući u nedogled, nizajući uspješnice, držeći ritam i potičući nadu gostima i plesačima za bezvremenskim vrijednostima koje su prisutne bez obzira na vrijeme, lokaciju ili generaciju, Žera i sastav ispunili su očekivanja posjetitelja.

Tokom večeri uručene su za dugogodišnji rad u klupskoj upravi zahvalnice Anti Nišandžiću i Iliji Knezoviću – Alji.

Puna dvorana zadovoljnih gostiju najbolji je pokazatelj da HNK Croatia Soloturn nije samo na sportskim terenima složna ekipa. Vjerujemo da će i ubuduće ostati vjerni svojoj misiji i dosljednosti, nastavljajući oduševljavati sve koji se odluče posjetiti ove njihove večeri koje spajaju ljude i generacije.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije