Proslava Stepinčeva u Švicarskoj

Zajednica Blaženi Alojzije Stepinac u Švicarskoj poziva u nedjelju, 11. veljače. 2018. godine u Dietikon na proslavu Stepinčeva.

10. veljače 1960. godine u svom rodnom Krašiću umro je zagrebački nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac koji je za vrijeme ratnog i poratnog stanja mnogo toga učinio i pretrpio. 3. listopada 1998. godine, papa sv. Ivan Pavao II. proglasio ga je u Mariji Bistrici blaženim ovim rječima:

”Mi, udovoljavajući želji Našega brata zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića te brojne druge braće u biskupstvu i mnogih vjernika, pošto smo razmotrili mišljenje Zbora za proglašenje svetih, Našom apostolskom vlašću dopuštamo da se sluga Božji Alojzije Stepinac odsada naziva blaženim i da se svake godine na dan njegova rođenja za nebo, desetoga veljače, može slaviti njegov spomendan na mjestima i na način kako je to određeno kanonskim propisima. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.”  Amen.

Već petu godinu i u Švicarskoj će se proslaviti blagdan Stepinčevo. Na ovaj svečani događaj poziva Zajednica bl. Alojzije Stepinac u Švicarskoj.

Kao i prijašnjih godina, svečanost će započeti sv. misom u crkvi sv. Josipa u Dietikonu, Urdorferstr. 42 u 10.30 sati. Poslije mise slijedi druženje u župnim prostorijama.