Promocija filma Spomenak

Povodom obilježavanja 25. godina djelovanja Male škole hrvatskoga jezika i kulture, Hrvatska matica iseljenika poziva na svečanu tribinu i promociju filma ‘Spomenak‘.

Svečanost će se održati u utorak 20. veljače 2018. u 13 sati u Klubu Matis (ulaz do HMI-ja), Trg S. Radića 3, Zagreb.

Uz pozdravne riječi ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Mije Marića, na tribini će govoriti izv. prof. dr. sc. Lidija Cvikić, prodekanica za znanost, umjetnost i međunarodnu suradnju Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Igor Matijašić, dugogodišnji suradnik Male škole i ravnatelj Osnovne škole Bregana, Marina Aničić Spremo, autorica filma te Lada Kanajet Šimić, voditeljica Male škole.

Četvrt stoljeća djelovanja Male škole, u kojoj je do danas sudjelovalo 1.352 polaznika iz 36 zemalja s pet kontinenata, bio je povod da se nakon monografije u povodu 20. godišnjice, napravi kratkometražni dokumentarni film koji će pokazati povijest škole, njezin temeljni cilj i potvrđenu vrijednost u sadašnjem trenutku, ali i arhivske snimke. Film dočarava ne samo kako se zabavom i igrom na najbolji način uči i poučava hrvatski jezik te upoznaju sve sastavnice hrvatskoga identiteta, već i ljepotu i posebnost druženja i sklapanja cjeloživotnih prijateljstava mladih Hrvata iz cijeloga svijeta koje im je ova škola omogućila.