26.5 C
Zagreb
20.4 C
Zürich
22.6 C
New York
9.3 C
Buenos Aires
25.8 C
Melbourne
Četvrtak, 18 srpnja 2024

Zahvala Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj

U ožujku 2017. godine Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj (HHUŠ) pokrenula je humanitarnu akciju ‘Uljepšajmo život Vukovarskim Leptirićima’.

Cilj akcije bio je skupiti sredstva kojima bi se nabavio paket opreme asistivne tehnologije koja bi djeci udruge Vukovarski leptirići omogućila interpersonalnu komunikaciju koja pretvara tekst u glas. Uz to, djeca bi bila u mogućnosti koristiti društvene mreže i mailove.

Zahvaljujući udrugama koje su se odmah u startu uključile u akciju, HKUD-u Fala Schaffhausen i HKUD-u Croatia Basel, prva donacija Leptirićima uručena je već u travnju. Skupljena sredstva međutim nisu bila dovoljna, slijedio je drugi poziv u kojem su s velikodušnim prilozima u akciji sudjelovali Motoklub Sokolovi iz Luzerna i Slavonia Zürich.

Pošto je udruzi teško nabaviti financijska sredstva i za najosnovnije, podršku iz Švicarske dobili su još i krajem godine. Portal Moja Domovina organizirao je književne večeri na kojima su skupljena sredstva koja su udruzi omogućila da određeno vrijeme mogu financirati stručnu radionu.

Iz Vukovara nam stižu pozitivne vijesti i poruke koje su ono najljepše što se donatorima može uputiti – zahvaljujući nabavljenoj opremi i stručnom osoblju, vidljivi su rezultati, djeca su počela komunicirati. Pomoću kupljenog komunikatora tobi može se sučeljem upravljati samo pogledom oka što je odlično za djecu s težim motoričkim oštećenjem.

Ovim putem Vukovarski leptirići i portal Moja Domovina zahvaljuju gore navedenim udrugama, svim dobrim ljudima koji su posjetili književne večeri i donatorima u zadnjoj akciji: VM Immobau, restoranu Costa Blanca Mediterrana, Hrvatskoj dopunskoj školi u Švicarskoj, udruzi Lički sokol, Slavoniji Zürich i Cro Club Store.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije