9 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
12.5 C
New York
24.7 C
Buenos Aires
30.1 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Arijana Čulina do suza nasmijala Hrvate u Švicarskoj

U organizaciji portala Moja Domovina, u Švicarskoj su se po treći put u sklopu projekta Žena – Majka – Hrvatica održale humanitarne književne večeri.  Ovaj put u goste je stigla hrvatska književnica, filmska, televizijska i kazališna glumica, stand-up komičarka, pjevačica, posljednjih godina i likovna umjetnica, Arijana Čulina.

Prva večer održala se 1. ožujka u St. Gallenu u prostorijama NK Ban gdje su domaćini bili Eva i Vinko Tomić, druga 2. ožujka u prostorijama Hrvatskog kulturno-sportskog društva Zrinski u Luzernu, dok je treća večer održana 3. ožujka 2018. u prostorijama Hrvatske dopunske škole u Dietikonu.

U ugodnoj atmosferi animatorica Željka otvorila je večeri projekcijom isječka iz svima poznatog filma “Đenka još nije umrla, a ka’ će ne znamo” u kojemu Arijana glumi Milijanu. Potom je Arijana predstavila svoj glumački, književni i glazbeni put i kratkim crticama iz svog života nasmijala sve prisutne.

Glumica se prisjetila i svojih dragih kolega s kojima je godinama glumila, a koji više nisu s nama.

Svojim britkim humorom predstavila je svoje tri knjige: Životinjska posla”, “Šta svaka žena triba znat o onim stvarima” te “Za Europu spremni”.

Čitajući ulomke iz knjiga i prepričavanjem opisanih situacija u knjigama, autorica daje i osobni osvrt na cjelokupno stanje u društvu, svakodnevne životne situacije i naš mentalitet.

Književni dio večeri zaključeni su prikazivanjem spota Mon amour” gdje su Arijana i Mirella Meić prepjevale poznati Severinin hit “Mili moj”.

Nakon službenog dijela druženja su s ugodnim društvom nastavljena u opuštenoj atmosferi. U St. Gallenu i Luzernu domaćini su gošću iz Domovine i suradnike portala iznenadili svojim gostoprimstvom. Eva i Vinko Tomić sa svojim suradnicima pripremili su azijske specijalitete, kod Zrinskog su pripremljeni riba s krumpir salatom i švicarski nacionalni specijalitet raclette, dok su u Dietikonu gostima ponuđeni apero i slatko – slana zakuska.

Dobrovoljni prilozi prikupljeni na ovim večerima uljepšat će nadolazeći Uskrs potrebitima u Hrvatskoj.

Foto: Božica Tonković

POVEZANI ČLANCI

Najnovije