14.9 C
Zagreb
6.3 C
Zürich
10.4 C
New York
16.9 C
Buenos Aires
19.5 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Ljetna škola u zemlji kraljice Katarine

Ljetna škola „Stopama Kraljice Katarine“ organizirani je kreativni boravak djece iz iseljeništva i Domovine uzrasta od 7 do 16 godina.

Hrvati od 7. stoljeća žive na prostoru Bosne i Hercegovine. Kroz povijest su se stalno raseljavali te danas žive na svim svjetskim kontinentima. Program Ljetne škole kraljice Katarine je namijenjen djeci raseljenih Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kako bi bliže upoznali svoje korijene kroz različite teme: povijest Hrvata iz BiH, simbolima BH Hrvata kroz povijest, religiju, umjetnost i književnost, glazbu i običaje, šport i obrazovanje, život, običaje i tradicionalna jela.

Ova škola bez ocjena, uz razgovore i pitanja, organizirana u prirodi, na izletima gdje se igra, pjeva, natječe i raduje svakom danu održava se za vrijeme ljetnog raspusta od 8. 7. 2018. do 14. 7. 2018. godine.

Osnovni cilj Ljetne škole „Stopama Kraljice Katarine“ jeste davanje mogućnosti djeci iz iseljeništva da u centrima hrvatske duhovnosti i kulture uče hrvatski jezik i pismo, upoznaju običaje, kulturu i povijest svog naroda družeći se sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Učenjem materinskog jezika, kulture i povijesti, djeca će biti na putu očuvanja nacionalnog identiteta. Također, cilj je da djeca ostvare kontakte sa svojim vršnjacima iz raznih zemalja i razmjene iskustva i saznanja o različitim kulturama.

Više informacija i prijava: www.kraljicabih.com

POVEZANI ČLANCI

Najnovije