Neki od stipendista FOHS-a – Marija Kokanović

Bivša sam stipendistica Udruge FOHS (Fond hrvatskih studenata) uz čiju sam pomoć u listopadu prošle godine stekla zvanje magistrice prava. Stipendiju Udruge primam nakon završetka druge godine Pravnog fakulteta pa sve do završetka studija. Dakle pune 3 godine sam stipendirana od strane FOHS-a.

Za vrijeme studija, osim očite financijske pomoći, Fohs mi je bio dodatna podrška, jer činjenica da toliko dobrih ljudi želi/i stalo im je da uspijem u studiju me iz godine u godinu dodatno motivirala. Motiviralo me i u smislu da sam se dodatno angažirala u izvannastavnim aktivnostima, predstavljala sam svoj Fakultet na međunarodnim natjecanjima iz prava, a dobra volja Fohs-a je utjecala i na mene. Na neki način sam za vrijeme studija i ja htjela pomoći ljudima pa sam se odlučila na volontiranje u obliku pružanja besplatne pravne pomoći potrebitima.

Projekt koji Fohs provodi već dugi niz godina mi je pomogao ne samo u financijskom smislu, nego sam stekla nove prijatelje, pojačala mi se želja za dobrotvornim/volonterskim radom i definitivno želim u budućnosti graditi sebe na njihovom primjeru.

Marija Kokanović

Predsjednik udruge FOHS, Zlatko Daidžić i uspješni studenti na ovogodišnjoj zabavi