8.8 C
Zagreb
3.5 C
Zürich
7.2 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
19.7 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

5. Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“  u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira petu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koja se od 2. do 7. srpnja 2018. održava u Tomislavgradu, BiH. Dosadašnje Revije i izbor bili su organizirani pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Na dosadašnjim revijama i  izboru  sudjelovale su Hrvatice predstavnice hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i s drugih kontinenata od Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica. Pozivamo Vas da se uključite i podržite jubilarnu petu Reviju i izbor u 2018. godini.

Vrijeme održavanja: 2. srpnja – 7. srpnja 2018. godine

Preliminarni program:

2.srpnja u 14:00 sati polazak sudionica autobusom ispred Hrvatske matice iseljenika, Zagreb i dolazak u samostan-duhovni centar „Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru, gdje su djevojke smještene tijekom boravka u BiH

3. srpnja fotografiranje djevojaka u narodnim nošnjama u hrvatskom kraljevskom gradu Biogradu n/m

4. srpnja izlet u Sarajevo

5. srpnja izlet (Mostar, Travnik ili Rama)

6. srpnja tehnička i glavna proba u jutarnjem terminu te u 19:00 sati Revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

7. srpnja povratak djevojaka kućama, prijevoz autobusom Tomislavgrad – Zagreb.

Napomena: o mogućim izmjenama programa (fotografiranje i izleti) sudionice će na vrijeme biti upoznate.

Za više informacija o programu i načinu  prijave, pošaljite upit na e-mail adresu: snjezana.jurisic@matis.hr

POVEZANI ČLANCI

Najnovije