Pripreme za Dan sjećanja na herojski Vukovar se nastavljaju

U subotu, 21. travnja 2018., sastao se u Dietikonu odbor za obilježavanje “Dana sjećanja na herojski Vukovar”, koji će u Švicarskoj biti prvi put proveden u nedjelju, 18.11.o.g. Sastanku su nazočili Jozo Dalić, Helena Hrman, Mario Krivić, Damir Petkov, pokretač ove ideje, i Ruža Studer-Babić, potpredsjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH; ostali članovi (Toni Rogić, Stjepan Špehar i Ilija Vukadin), nažalost, nisu mogli prisustvovati.

Dogovoreno je da će se prvo obilježavanje održati u Zürichu u sklopu župe sv. Josip zajedno s Hrvatskom katoličkom misijom u tom gradu. Poslije sv. mise uslijedit će komemorativni program, čiji će dijelovi biti još utvrđeni i objavljeni do ljeta o.g. Nadalje je usvojeno da će odbor ubuduće funkcionirati po “Radnim načelima” te da koordinator odbora bude Damir Petkov, a njegov zamjenik Jozo Dalić.

Na ovom mjestu pozivaju se sve zainteresirane udruge i svi zainteresirani pojedinci u Švicarskoj da se jave putem sljedeće email adrese: info@moja-domovina.net