U Zagrebu otvorena izložba Out to Sea

Znate li da gotovo svaki komad plastike koji je proizveden u svijetu još uvijek postoji? Znate li da se samo 9% proizvedene plastike reciklira, a većina otpadne plastike zbog naših loših navika i obrazaca ponašanja, proizvodnje i potrošnje završi u moru? Želite li znati koliko? Svake minute jedan puni kamion! Ako ništa ne poduzmemo, za 30 godina izjednačit će se broj ribe i plastike u morima i oceanima, posljedice nije potrebno iznositi.

   Svakih 30 sekundi u moru završi ova količina otpada

Izložba o plastičnom morskom otpadu koja želi podići svijest javnosti o problemu zagađenja mora plastikom stigla je u Zagreb u organizaciji aMORE festivala moru i udruge Zona s partnerima, pod pokroviteljstvom veleposlanstva Švicarske Konfederacije. Nakon postavljanja u Zürichu 2012. godine, izložba je putovala cijelim svijetom te dosegnula više od pola milijuna posjetitelja.

Uvodnu riječ imao je  Veleposlanik ŠK u Hrvatskoj, Stefan Estermann koji je između ostalog zahvalio švicarskim i hrvatskim tvrtakama koje su podržale ovaj projekt, izložbu je otvorio ravnatelj Studentskog centra, gosp. Mirko Bošnjak.
Izložba kroz primjere dobre prakse želi potaknuti promjene u ponašanju svih nas koji svakodnevno koristimo plastiku, često i jednokratno te time nepotrebno gomilamo plastični otpad postavljena je u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu, i trajati će od 16. svibnja do 10. lipnja 2018.

Fotogalerija će dočarati samo djelić onog što svakodnevno činimo prirodi, preporučuje se posjetiti izložbu jer bi nam svima, gledajući u budućnost ova tema trebala biti itekako bitna.