Objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2018./19.

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 18. svibnja 2018. godine Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2018./2019.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije zadnje godine zaključno s danom objave Javnog poziva.
Prijava na Javni poziv se podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na niže navedenoj poveznici. Rok za slanje prijava je 18. lipnja 2018.

Sve ostale pojedinosti navedene su u priloženom Javnom pozivu (također na engleskom i španjolskom jeziku), a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati pisani upit najkasnije do isteka roka za podnošenje prijava na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, svaki radni dan od 10.00 – 15.00 sati.

E-PRIJAVNI OBRAZAC: https://stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr

 JAVNI POZIV 
 PUBLIC CALL
 CONVATORIA Publica
 UPUTE – Upute-Introducción-Introduction