Sve za Hrvatsku – Pjesma koja povezuje Hrvate sa svih strana svijeta

Već duže vrijeme David i Josip Martino, mladi Hrvati koji adresu prebivališta imaju u Austriji a čiji su korijeni iz Širokog Brijega skladaju pjesme i bave se glazbom.

Prvu svoju pjesmu,  “Iz Mostara grada” Josip je objavio 2016. godine. U isto vrijeme, dok je trajalo Europsko nogometno prvenstvo, brat David počeo je pisati tekst za pjesmu “Sve za Hrvatsku”.

Zajedno su preradili tekst i komponirali glazbu, pjesma je dovršena u pravo vrijeme – uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Sam naziv pjesme govori već skoro pa sve. Ono što naziv ne govori je trud koji su David i Josip uložili u snimanje videa da bi prikazali skoro pa sve krajeve gdje Hrvatske i Bosne i Hercegovine gdje žive Hrvati, uključujući u video i iseljene Hrvate sa svih strana svijeta.

“Pjesmu smo radili isključivo sa željom da u njoj spomenemo sve hrvatske krajeve i pjesmom ih ujedinimo. Dijaspora je postala jedan od tih krajeva. Želimo pjesmom prikazati da nas put odnese na sve strane svijeta ali da to ne umanjuje ljubav prema domovini,” naglasio je u razgovoru za portal Josip.

Slušajući pjesmu i gledajući video, dijelimo njihovo razmišljanje i želimo im da postignu svoj cilj po pitanju ujedinjenja, kako pjesmom tako i vizijom svih onih koji iskreno teže povezivanju hrvatskog naroda.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru