Konferencija Meeting G2.4 – pogled u budućnost

Četvrtu godinu zaredom u Zagrebu će se od 12. do 14. studenoga 2018. godine održati  “Meeting G2.4 – pogled u budućnost“. Organizator je Udruga za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske Meeting G2.

Meeting G2 je multidisciplinarna skupina Hrvata iz dijaspore i domovine, čiji je cilj umrežiti poslovne ljude hrvatskog podrijetla iz cijelog svijeta te raditi na povećanju ulaganja iseljeništva u domovinu kao i na zaustavljanju „odljeva mozgova“. Ciljevi konferencije su privući gospodarstvenike, poslovne ljude hrvatskoga podrijetla, poduzetnike i pokretače projekata iz Hrvatske, umrežiti Hrvate iz inozemstva s državnim agencijama i privatnim projektima u Hrvatskoj, predstaviti pravni okvir ulaganja te različite mogućnosti u Hrvatskoj i korištenje fondova EU te predstaviti ukupnost ponude u Hrvatskoj kroz mnogobrojne panel diskusije o inovacijama, izvozu i privatizaciji, brendiranju Hrvatske i razvoju zdravstvenog turizma te alternativnih izvora energije i promoviranju hrvatskih proizvoda.

Prve tri konferencije privukle su više od 150 uspješnih poslovnih ljudi iz 26 zemalja svijeta s gotovo svih kontinenata, a sve dosadašnje konferencije organizirane su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i Grada Zagreba, Ministarstva poduzetništva i obrta, te uz podršku Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice grada Zagreba.

Na ovogodišnjoj konferenciji Meeting G2 su, pored pitch sesije sa 10 hrvatskih start-upova i dijela “Who’s who in G2” na kojem se svaki sudionik ima priliku osobno predstaviti, najavljene i zanimljive panel diskusije o netradicionalnim oblicima turizma, drvnoj industriji (TBC), blockchain tehnologiji i sistem integratorima. Na trodnevnoj konferenciji saznat ćete i kako uspjeh ide kroz želudac, te čuti kako su uspjeli Hrvati u svijetu. Konferencija se zatvara s Ligom Robotike i Croatian Makers, dok je posljednji dan konferencije predviđen za poslovni izlet u Gospić i obilazak pivovare Ličanka, Tesline kuće i drugih.

Preliminarni ovogodišnji program možete vidjeti ovdje, a ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se možete putem formulara.