6.2 C
Zagreb
2.7 C
Zürich
11.1 C
New York
14 C
Buenos Aires
18.3 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

NK Croatia Zürich napustila nakon 26. godina “Dom” u Thurgauerstrasse

Danas smo imali priliku pročitati ono što je već bilo najavljeno – nakon 26. godina NK Croatia Zürich napustila je prostorije u Thurgauerstrasse 68, koje smo među Hrvatima Zürich-a i okolice nazivali “Dom NK Croatia” ili “Dom svih Hrvata”.

Ovu odluku donijeli su na godišnjoj skupštini u ožujku ove godine. Odluka je, kako pišu na svojoj stranici posljedica dugogodišnjeg promatranja stanja u, oko prostorija i u samom nogometnom klubu.

Zadnjih pet godina teško je bilo održavati bilo kakav red glede dežurstava svakog petka.

Croatia će i dalje nastaviti sa svojim radom u nogometu, sa turnirima, a možda i sa zabavama, ako to bude bilo potrebno.

Uz NK Croatiu, iz prostorija je iselo i NK Široki Brijeg čiji su pehari također krasili prostorije Doma.

Od 1. rujna 2018. prostorije su iznajmljene članovima KUD-a Silvije Strahimir Kranjčević i privatnim osobama koji će pokušati pod drugim uvjetima održavati prostorije na životu.

Vjerujemo da je članovima NK Croatie napuštanje prostorija i njihovog «Doma» teško palo. U njihovim prostorijama okupljali su se Hrvati, ne samo s područja i okolice. U ovim prostorijama organizirale su se tribine, skupljala humanitarna pomoć, gledale utakmice….

Posebno žalosti činjenica da su prostorije napustili kratko pred svoju 50. obljetnicu.

Ovim putem zahvaljujemo NK Croatia ZH na svim dobrim djelima koja su kao domaćini u svom Domu učinili za sunarodnjake. Zahvaljujemo na dobroj suradnji i želimo da ostvare dobre rezultate na sportskim terenima, te u dogledno vrijeme opet pronađu svoj Dom u koji će smjestiti mnogobrojne pehare koje su pohranili u kartonske kutije.

Tekst & Foto: NK Croatia

Više o NK Croatia Zürich klikni

POVEZANI ČLANCI

Najnovije