2.8 C
Zagreb
7.9 C
Zürich
10 C
New York
21 C
Buenos Aires
20.7 C
Melbourne
Nedjelja, 10 prosinca 2023

Godišnja zabava HKUD-a Croatia Basel

PRATTELN – Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Croatia Basel pozvalo je na tradicionalnu godišnju zabavu u subotu, 15. rujna 2018. godine u Pratteln prijatelje društva i sve koji su se htjeli dobro zabaviti.

Dok su se na ulazu u dvoranu Kuspo pozdravljali pridošli gosti  koje su dočekale članice društva s aperom dobrodošlice, u dvorani je bend Unio5, zadužen za zabavu ove večeri posjetitelje već i prije početka programa zabavljao.

Kroz večer je na posebno duhovit način vodio potpredsjednik društva Joško Batinović, koji je nakon pozdrava pozvao na pozornicu predsjednika društva Zlatka Mikulića. U svom obraćanju gostima kojima je poželio dobrodošlicu, predsjednik je izrazio svoju zahvalu svim članovima društva i najstarijoj članici, gđi Mariji Soldo koja je od samog osnivanja društva aktivna uručio buket cvijeća.

Prisutnima se kratko obratila i članica Savjeta Vlade Republike Hrvatske, predstavnica Hrvata iz Švicarske, Ruža Studer.

Rad društva koje djeluje u sklopu hrvatske katoličke misije Basel pohvalio je fra Petar Topić. U svom obraćanju posjetiteljima zahvalio je ovom vrijednom društvu na plodovima njihovog rada koji su očiti jer to najbolje govori njihovo članstvo koje broji puno mladih. Nakon što je društvu poželio uspjeh u daljnjem radu i podijelio blagoslov, zabava je i službeno počela hrvatskom himnom koju su otpjevale članice društva uz instrumentalnu pratnju.

Da društvo nije aktivno samo u pjesmi i plesu, pokazalo se tokom ove večeri. Posjetitelje su skečom nasmijali Ana Mikulić i Joško Batinović koji su prikazali dinamičan brak Dalmatinca Roke i Bosanke Mande.

Svojim plesnim umijećem standardnih plesova koje su prikazali u kombinaciji s tradicionalnim plesovima članovi Croatie ugodno su iznenadili. Sve je to plod dobrog rada i tečajeva koje društvo redovito organizira.

Kulturni dio programa svojim nastupom su obogatili članovi HKUD-a Fala iz Schaffhausena, dugogodišnji prijatelji Croatie.

Uz ukusno pripremljene domaće delicije, zabava se nastavila uz Unio5 koji su pjesmama prošli sve krajeve domovine.

HKUD Croatia osnovano je 2011. godine i broji 55 aktivnih članova, pasivnim članstvom njihov rad podržava još oko dvjesto članova. U svojim redovima imaju članove iz svih djelova domovine i mogu se pohvaliti bogatim repertoarom koji obuhvaća plesove Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto: Dragan Stanić, Ruža Studer

POVEZANI ČLANCI

Najnovije