DENTALNI MAKEOVER U HRVATSKOJ: Evo što se nudi i za najteže slučajeve

Borba sa zubima i želja za lijepim osmijehom mnogima se čini kao nedostižan san. S godinama taj san čini se sve daljim, a samopouzdanje je neupitno narušeno.

Mnogi se kroz godine povuku u sebe, počnu izbjegavati društvo i nađu načine kako sakriti ono što ih muči. Prekrivanje rukom usta i osmijeha, izbjegavanje komunikacije i smijanja najčešći su prizori kod svake osobe koja nije zadovoljna svojim osmijehom.


Što je dentalni makeover?

Dentalni makeover je transformacija usne šupljine koja uključuje različite stomatološke tretmane i terapije u svrhu transformacije osmijeha ali i svih zubi unutar usne šupljine.

Dentalni makeover je dugotrajni proces koji traži više vremena (ovisno o potrebnim zahvatima), ali i psihičku spremnost svake osobe koja se odluči za dentalnu promjenu.

Iako možda ne zvuči tako, takve transformacije su bezbolne i unatoč mnogim potrebnim zahvatima mogu biti gotove brže nego ikad zahvaljujući mogućnostima u stomatologiji, a krajnji rezultat oduševljava. Novi osmijeh, novi zubi i život bez dentalnih bolova vratit će izgubljeno samopouzdanje, a svaki novi dan ponovno će započeti smiješkom na licu.


Kako izgleda dentalni makeover?

 Što je i kako izgleda makeover osmijeha najbolje se može dočarati vizualno. Upravo zato, u nastavku vam donosimo dva slučaja dentalnog makeovera koji su, osim vizualno i estetski, i psihički jako utjecali na osobe.

Za ove dentalne transformacije zaslužan je Štimac centar dentalne medicine iz Zagreba i njihov stručan tim stomatologa.

U prvom slučaju vidljivo je već na prvi pogled kako je dentalna situacija vrlo loša. Godine izbjegavanja stomatologa učinile su svoje te je pacijentica šest godina trpjela bolove i izbjegavala društvo te usta prekrivala rukom. Dentalno stanje utjecalo je i na njezinu psihu zbog čega je, kaže, mnogo puta i zaplakala pred ogledalom.

Na početku ove transformacije, bilo je potrebno napraviti detaljno čišćenje zubnog kamenca i zubnog mesa koje je bilo jako upaljeno i otečeno.

Nakon toga, stručnjaci Štimac centra krenuli su s liječenjima i ispunima u želji da se spasi što je moguće više zubi. Izradom keramičkih krunica i ljuskica u sljedećoj fazi, završen je proces transformacije te se pacijentica nakon dugo vremena bez imalo srama mogla pogledati u ogledalo.


Dentalni problemi nisu vezani uz dob

Primjer mladića koji je zbog nedostatka zubi i učestalih bolova bio u nemogućnosti jesti zbog čega je stalno gubio i na kilaži, dokaz je da problemi sa zubima nisu izuzetak ni u mlađoj dobi.

U slučaju ovog pacijenta, karijes je pojeo većinu zubi, a detaljnom dijagnostikom stomatolozi su uvidjeli i veliki broj cista. Upravo je vađenje cista bio prvi korak u ovoj transformaciji, a uslijedila su mnogobrojna liječenja u cilju da se što veći broj zubi spasi.

Nakon kirurškog i konzervativnog liječenja krenulo se u protetske radove i cijeli proces završio je izradom keramičkog mosta čime je vraćena estetika i funkcionalnost pacijentu.

„Dentalni problemi nisu povezani samo s godinama. Imamo veliki broj i mlađih i starijih pacijenata koji nam se javljaju jer su nezadovoljni trenutnim stanjem i žele napokon nešto promijeniti po tom pitanju. Iako im odluka u početku nije laka, a prisutan je i strah, kroz razgovore, opis svakog zahvata i stvaranje povjerenja pacijenti se opuste te nam dolaze sa smiješkom“, govori nam oralni kirurg, Filip Štimac iz Štimac centra.


Već razgovorom sa stomatologom ste na pola puta

Iako vam se može činiti kako je vaša dentalna situacija najgora i zbog srama izbjegavate stomatologa – nemojte. Posao stomatologa je pomoći ljudima koji su nezadovoljni estetskim ili funkcionalnim aspektom svojih zubi i osmijeha, a rješenje za svaku situaciju postoji.

Razgovor i konzultacije sa stomatologom već su pola puta do novog i zdravog osmijeha. Ne skrivajte svoj osmijeh rukom i ne izbjegavajte više društvo. Zatražite savjet doktora Štimac centra dentalne medicine putem ovog OBRASCA ili na email info@drstimac.com i krenite već danas u transformaciju svog osmijeha!