Održan tradicionalni jesenski koncert HKUD-a Kolovrat

EMMENBRÜCKE – U subotu 22. rujna 2018. godine u prostorijama crkve St. Maria u Emmenbrücke, HKUD Kolovrat iz Luzerna održao je svoj tradicionalni jesenski koncert, ove godine pod nazivom Ide jesen, ide Gospe Mala, curo moja, bil’ se ti udala.

Program je počeo intoniranjem hrvatske himne, i to zajedničkom izvedbom uživo svih sudionika. Nakon kratkog pozdrava, slijedile su ženske i muške izvorne pjesme iz Slavonije. Ovogodišnja tema bili su običaji prošnje iz Slavonije, pa je igrokaz s tom temom priredio Rus Stojčić, a odlično ga izveli i sve nasmijali, članovi HKUD-a, koji osim za ples i pjesmu, imaju talenta i za glumu.

Slijedio je nastup dječje skupine, te kratki instrumental tamburaša, a kulturno – umjetnički program okrunjen je izvedbom dječjeg, pa odraslog spleta plesova iz Posavine.

Nakon zajedničke večere, goste je neumorno zabavljao Tamburaški sastav Indigo. Teško je reći jesu li fantastičnom raspoloženju više pridonijeli tamburaši ili odlično raspoložena publika, ali te večeri se osjećalo hrvatsko srce, ljubav i sloga kakvu bismo željeli što češće susretati.

Autor: Marina Bukovec

Foto: Branko Čačić