Naslovnica Hrvatska Novo ruho internetskog portala Informativne katoličke agencije

Novo ruho internetskog portala Informativne katoličke agencije

Informativna katolička agencija 20. rujna je predstavila svoje novo ruho. Novi portal ika.hkm.hr još je brži, sadržajniji i pregledniji. Uz korištenje bogate foto/audio/video galerije portala, čitatelji će imati priliku slati svoje vijesti i najave te tako sudjelovati u informiranju o crkvenim događanjima diljem Hrvatske i šire.

Prilikom puštanja u rad portala s nove domene, predsjednik Odbora za društvene komunikacije HBK, riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić naglasio je da i ovaj novi portal odgovara na zahtjeve vremena i potrebe korisnika. „Želimo i na ovaj način pokazati sve ono lijepo što se događa i u našim malim mjestima, a koje možda nikad ne dođe u prvi plan u mainstreamu”, rekao je mons. Devčić i podsjetio da su novi mediji dar i za Crkvu te da treba koristiti sve što nam je na raspolaganju za širenje Radosne vijesti.

„Ovo je još jedan korak u našem cilju – kroz Hrvatsku katoličku mrežu približiti Crkvu svima”, istaknuo je ravnatelj HKM-a mons. Svalina, te istaknuo da je modernizirani i novi portal IKE način da do što više čitatelja dopre evanđeoska vijest. Mons. Svalina podsjetio je   na ideju i želju biskupa približiti se mladim ljudima koji žive u vremenu digitalizacije, a novi mediji pod okriljem Hrvatske katoličke mreže služit će za novu evangelizaciju.

Podsjetimo, Informativnu katoličku agenciju osnovala je Hrvatska biskupska konferencija 1993.g. u svrhu prikupljanja i posredovanja informacija o crkvenom i vjerskom životu na području Crkve hrvatskoga jezika i odgovarajućih informacija o Crkvi u svijetu, ali i o svim javnim zbivanjima s moralno-religijskoga gledišta. Odsada je pratite www.ika.hkm.hr!

Exit mobile version