Plehanska noć u švicarskom Neuendorfu

NEUENDORF SO – Tradicionalna Plehanska noć održala se ove godine 29. rujna u Neuendorfu. Kao i dosadašnjih godina, bila je ovo prilika za sve koji njeguju svoje korijene provesti večer s prijateljima i poznanicima koji su u Neuendorf došli sa svih strana Švicarske. Organizatori su se i ovaj put potrudili i posjetiteljima ponudili uz ukusne domaće specijalitete i odlične zabavljače bogat kulturni program.

Nakon što je posjetitelje pozdravio predsjednik Hrvatske zajednice Plehan-Derventa Ivan Tomić, najavio je nastup kulturno umjetničkih društava koji su publiku oduševili svojim nastupima.

Mladi članovi KUD-a Zlatni vez Solothurn prikazali su u svom nastupu kolo posvećeno nedavno preminulom Iliji Begiću koji je i na ovim Plehanskim zabavama nastupao. – Ilija i Marko legende su žive, o njima se priča, ljudi im se dive… zapjevali su ovu večer uz članove Zlatnog veza i mnogi posjetitelji.

HKUD Tamburica iz sela Koraće donio je u dvoranu dašak domovine. Vokalnim nastupom, pjesmom „Tamburica iz Koraće sela, svima vama pozdrave donijela…“ i plesovima iz Posavine pridobili su pozornost publike koja je nastup gostiju iz domovine pratila pljeskom.

Kraj kulturnog programa završio je velikim Plehanskim kolom, a cijeli program pratila je i snimala Posavska televizija.

Svoje pozdrave okupljenima je uputila u ime gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić, dok je blagoslov i zahvalu za sva dobra dijela koja su do sada učinili, članovima zajednice uputio plehanski gvardijan fra Ante Tomas.

Slijedio je nastup zvijezde večeri – Giuliana koji je u svom poznatom stilu razveselio svoje obožavatelje. Uz Giuliana, goste su ovu večer zabavljali Izvorno blago i Slaven Križić.